Bani de la Guvern pentru pagubele inundațiilor din Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGuvernul României a alocat, miercuri, 12 octombrie, 86,7 milioane de lei, pentru finanțarea lucrărilor de refacere a infrastructurii locale afectate de inundațiile din vară din 25 de județe. Suma alocată pentru județul Neamț este 688.000 de lei.

Conform informării emise de Biroul de Presă al Guvernului, fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an.

„Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate, făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile prefectului din județele afectate de inundații în cursul lunilor iunie, iulie și august și transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației”, precizează cei de la Guvern.

Cele mai mari sume vor ajunge în Vrancea – peste 10 milioane de lei, Buzău – 9,9 milioane de lei și Harghita – 9,5 milioane. În regiunea Moldovei s-au mai alocat bani, din Fondul de intervenție, pentru județele Iași – 2,15 milioane de lei, Botoșani – 7,04 milioane și Suceava – 1,9 milioane. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentAdmişi şi respinşi la concursurile pentru directori
Articolul următorSf. Parascheva le dă liber la şcolari! Vezi unde!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.