roman prais copii 01Cea de a patra ediţie anuală a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, desfăşurată la Roman, s-a încheiat astăzi cu premierea celor mai active Cluburi SETS – Mișcare și Distracție din municipiu.

900 de elevi, membri ai celor 5 „Cluburi SETS de Miscare şi Distracţie” care activează în oraşul Roman, împreună cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost răsplătiți cu premii de către voluntarii Fundației PRAIS, sprijiniţi de partenerii locali ai SETS – Primăria Municipiului Roman şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.

Trofeul SETS din acest an a fost adjudecat de către Clubul RO SETS MAN, de la Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri, coodonat de doamnele învăţătoare Cristina Sorlescu şi Carmen Corina Moroşanu. Cei 480 de membri ai clubului au înscris pe portalul mişcarii www.sets.ro un total de 194 de activităţi fizice. Pe locurile următoare s-au clasat Clubul Viaţa activă, de la Şcoala de Artă Sergiu Celibidache (locul II, cu 45 de activităţi efectuate şi 83 de membri), Clubul Arena Voioşiei, de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu (locul II, 31 de activităţi, 214 membri) şi Clubul La drum cu veselie, de la Liceul Tehnologic Vasile Sav, Şcoala Gimnazială Carol I (locul III, 29 de activităţi, 76 de membri), iar Clubul Danubiana Sănătoasă de la Colegiul Tehnic Danubiana a obţinut Premiul de Merit.

Inovaţie a mişcării SETS, „Cluburile de Mişcare şi Distracţie” sunt organizate voluntar, în fiecare an, de către elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din şcolile unde ei studiază. Cluburile, precum și toate acţiunile organizate în cadrul acestora pe parcursul anului școlar, sunt înscrise pe platforma online www.sets.ro, intrând astfel automat în competiţia finală. În cei patru ani de derulare a programului, la nivel naţional, un număr record de peste 13.355 de elevi s-au înscris voluntar în 344 de Cluburi SETS, desfăşurând 5.800 de activităţi fizice, esențiale în asociere cu o alimentaţie echilibrată, în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

roman prais copii 02De la lansare și până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 116.340 de elevi din ciclul primar din Roman, Cluj-Napoca, Timişoara, Otopeni şi Bucureşti, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane – public larg/anual. Pe lângă intervențiile directe în şcoli, mişcarea naţională SETS a dezvoltat portalul de informare publică dedicat atât părinţilor, cât şi copiilor – www.sets.ro, precum şi propria platformă social media (conţinând pagini şi conturi SETS de Facebook, Twitter, YouTube, Instagram) totalizând peste 34.000 de prieteni în prezent. Următoarea ediţie SETS va demara în toamnă, odată cu începerea noului an şcolar 2015-2016.

“Succesul mişcării noastre naţionale este asigurat de participarea, an de an, tot mai numeroasă, a elevilor şi a cadrelor didactice, în mod voluntar, la activităţile SETS. Oraşul Roman este un exemplu minunat al acestei implicări! Mulţumim elevilor şi dascălilor care, alături de partenerii noştri locali, sprijină această cauză socială importantă – prevenirea obezităţii infantile”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea mişcării SETS.

Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii. EIN a fost desemnată de către DG SANCO* drept „Best Health Promotion European Project”, iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS au fost apreciate ca un model de bună practică. EIN reuneşte 42 de programe cu metodologii similare din 29 de ţări printre care: Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă, precum şi ţara noastră.

Printre partenerii naţionali ai mişcării SETS se numără: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj, Neamţ, Timişoara, Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca şi Timişoara, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Mişcarea SETS este posibilă datorită Membrilor săi Fondatori şi Parteneri Privaţi: Federaţia Romalimenta prin 5 companii membre.

Articolul precedentMETEO: Vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Ploi după 15 iunie!
Articolul următorAJOFM NEAMŢ: LOCURI DE MUNCĂ VACANTE
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.