Trei din cei 7  absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media generală 10 în județul Neamț la Evaluarea Națională provin de la unități de învățământ din mediul rural. Aceștia sunt Ana Anăstăsoaei, de la Școala Borlești, Miruna Mihaela Olaru, de la Școala Moldoveni și Camelia Popa, de la Școala Urecheni. Ceilalți 4 au terminat gimnaziul la Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman (Teodor Ioan Băltoi și Ioana Ilinca Grumezescu), Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț (Elena Filip-Muraru) și Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Roman (Ioana Ana Maria Leancă).

Următoarea medie la Evaluarea Națională (9,95) a fost obținută de alți 10 elevi merituoși: Gabriel Pâslaru (Școala Bălțătești), Tudor Stanciu (Școala ”Daniela Cuciuc” Piatra Neamț), Ilinca Leșovschi, Bogdan Vicu, Cristina Alessandra Tofan, Andreea Munteanu, Ștefana Gavrilescu (toți de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț), Silviu Acristinei (Colegiul Naţional ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț), Sînziana Cătănoiu (Colegiul Naţional ”Roman Vodă”) și Flavian Manolache (Școala ”Mihail Kogălniceanu” Răucești).

Din cei 4.123 de înscriși la Evaluarea Națională, 49 au absentat. Din cei prezenți (4.073), 2.902 au obținut medii peste 5, iar 1.171 au înregistrat medii sub 5.

„Ca o primă analiză, la cald, rezultatele sunt bune, cele 7 medii de 10, dar și cele 543 de medii între 9 și 10 bucurându-ne sufletul. Au fost și note mici, care nu ne fac deloc cinste. Vom trage în curând o concluzie care se va concretiza într-un plan de măsuri, pentru ca în anul școlar viitor procentul de medii peste 5 să fie mult mai mare. Oricum, toți elevii, indiferent de medie au un loc la un liceu la repartiția computerizată. Să nu uităm că mai există ca opțiune și școală profesională”, a declarat prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al județului Neamț.

Procentul mediilor peste 5 a crescut la Evaluarea Națională de la 68,4% cât s-a înregistrat anul trecut la 71,2% în acest an. „Este o creștere mică, dar ne bucurăm că am crescut și nu am scăzut”, a afirmat și inspectorul școlar adjunct Ioan Milea, președintele Comisiei Județene de Evaluare Națională.

Statistică Evaluare Națională Neamț

  • 7 elevi au obținut nota 10;
  • 543 de elevi au media între nota 9 și nota 10;
  • 639 de elevi au media între nota 8 și nota 9;
  • 592 de elevi au avut media între nota 7 și nota 8;
  • 575 de elevi au avut media între nota 6 și nota 7;
  • 546 de elevi au avut media între nota 5 și nota 6;
  • 1.171 de elevi au avut media sub nota 5 între aceștia aflându-se și 9 elevi care au obținut media 1!!!!

Astăzi, 26 iunie, elevii pot depune contestații între orele 16-20, urmând ca rezolvarea acestora să aibă loc între 27 și 29 iunie. Afișarea rezultatelor finale după contestații se va face pe 30 iunie. (Ana MOISE)

Articolul precedentA murit profesorul de schi Gheorghe Lașcu
Articolul următor5 trucuri pentru a compune o tinuta de plaja senzationala
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.