Înainte de a fi gazda ultimei reuniuni din proiectul „Scriindu-ne istoria, creându-ne planeta” – Erasmus+, elevi și profesori de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț au fost oaspeți ai școlii partenere din Badajoz (Spania). Grupul de trei elevi și cinci profesori de la colegiul pietrean au participat, în perioada 6-10 mai, la activitățile din proiect derulate împreună cu elevii și profesorii de la Colegiul „Enrique Iglesias Garcia” și cu grupurile de elevi de la școlile din Italia și Portugalia care sunt parte în proiect.

În prima zi, elevii au sădit legume și fructe în curtea școlii gazdă, la fel cum acum o lună liceenii pietreni au plantat o mică livadă în curtea colegiului. A doua zi, cele patru grupuri de elevi au redactat un decalog privind acțiunile concrete de protejare a mediului și a resurselor naturale. A urmat, în a treia zi, o vizită la singura fabrică din Europa de reciclare a plasticului, de lângă orașul Merida, o drumeție în munții San Jose, care marchează granița cu Portugalia și o vizită în Rezervația Internațională a fluviului Tejo.

De Ziua Europei, elevii pietreni și colegii lor europeni au vizitat Guvernul regiunii Extremadura, din orașul Merida, unde au fost întâmpinați de oficiali din Educație și cu care au discutat despre proiect. Colegiul Național „Calistrat Hogaș” va fi gazdă a ultimei sesiuni din proiect, ce se va desfășura în luna iunie. (C.I.)