Elev din Vaslui – argint la Balcaniada de Informatică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn elev de clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a obţinut medalia de argint la Balcaniada de Informatică, desfășurată la Nicosia, în perioada 27 iunie-3 iulie.

Lotul olimpic de informatică al României a obținut două medalii de aur și două medalii de argint la această competiţie, informează Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. (MENCS).

Elev din Vaslui – argint la Balcaniada de Informatică, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Costin-Andrei Oncescu, Costin Andrei Constantinescu, Nakajima Tamio-Vesa, Andrei Popa (s-d, cu diplome)

Costin-Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș), laureat cu argint la ediția precedentă, și Costin Andrei Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și-au adjudecat medaliile de aur, în timp ce Nakajima Tamio-Vesa (clasa a XI-a/Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș) şi Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui) au fost recompensați cu medaliile de argint.

Costin-Andrei Oncescu a obținut medalia de aur cu punctaj maxim, iar România a ocupat locul I în clasamentul pe națiuni.

Echipa României a fost condusă de prof. Szabó Zoltan (Târgu Mureș) și Petru-Eric Stavarache, student la Universitatea din București, fost olimpic. Competiția a reunit 13 echipe din 11 țări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: MENCS)

Articolul precedentAzi la EURO 2016: PORTUGALIA – ŢARA GALILOR (22:00)
Articolul următorHoțul care ”percheziționa” femei a fost arestat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.