Un adolescent în vârstă de 15 ani, din Bacău, elev al Seminarului Teologic din Roman, a fost tâlhărit în centrul orașului, în după-amiaza de 11 aprilie, la ora 16:00. În timp ce mergea pe stradă, la ora la care lumea iese de la serviciu, tânărul a fost acostat de doi indivizi care l-au amenințat și l-au întrebat câți bani are la el. Crezând că va scăpa, seminaristul a spus o sumă mai mică decât avea în realitate, însă a fost buzunărit în viteză, iar tâlharii i-au luat cei 120 de lei și telefonul mobil, după care l-au lovit pentru că nu a spus adevărul. Băiatul s-a dus direct la poliție, a reclamat fapta și l-a descris în detaliu pe unul dintre tâlhari. În mai puțin de o oră, cei doi au fost prinși, dar deja nu mai aveau banii. Telefonul mobil a fost recuperat.

Autorii sunt Iulian Constantin Boroș (18 ani) și Ionuț Daniel Nistor (25 de ani), ambii cu antecedente penale, eliberați în toamna anului trecut, odată cu ”valul” de infractori ținuți în condiții necorespunzătoare în penitenciare.

Boroș a fost condamnat tot pentru tâlhărie la un an de internare într-un centru educativ, având în vedere că era minor la data comiterii faptei. A stat în centru doar câteva luni.

Daniel Ionuț Nistor are condamnări de pe vremea când era minor, apoi în 2015 a fost condamnat pentru două furturi și a primit, în total, 2 ani și 7 luni de închisoare. A fost eliberat mult mai devreme și a mai comis o tâlhărie, pentru care este judecat în prezent, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 20 aprilie.

Polițiștii i-au reținut pe cei doi, în seara de 11 aprilie, iar astăzi îi vor prezenta Parchetului Roman, cu propunerea de arestare preventivă. După condamnare vor ajunge în aceleași penitenciare necorespunzătoare și, din nou, vor avea șansa să fie eliberați mai devreme. Și așa povestea continuă… (C.M.)