udrea dnaElena Udrea, eliberată recent din arest preventiv, a anunţat că va depune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) o plângere pentru faptul că, în arest, statul român nu asigură condiţii umane persoanelor lipsite de libertate. Udrea a afirmat, într-un interviu prin telefon la postul B1 TV, că oamenii ies din arest schimbaţi pe viaţă din cauza condiţiilor pe care sunt obligaţi să le suporte.

“În mod cert voi face plângere pentru arestul preventiv. Nimeni nu-şi imaginează ce este acolo. Cât am fost acolo, a venit o delegaţie din partea Avocatului Poporului, care s-a crucit. Nu-ţi poţi imagina în ce condiţii se stă acolo. Un spaţiu de 9 metri pătraţi pentru patru persoane, în acei metri pătraţi este şi toaleta, mănânci pur şi simplu în toaleta care nu are uşă. Gândaci, mizerie…Foarte mulţi câştigă deja la CEDO, dar vocea lor nu se aude. Vocea mea se aude. Dacă-i iei pe cei care trăiesc în canal, ei vor spune că este mai bine, dar nu pentru oameni care trăiesc în condiţii normale. Voi reclama modul în care statul asigură acum arestul preventiv tocmai pentru a nu li se întâmpla şi altora”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că a transmis şi Consiliului Superior al Magistraturii, în luna martie, două sesizări legate de procurori, la care nu a primit răspuns. Udrea a arătat că arestul preventiv este un instrument prin care oamenii sunt terorizaţi şi determinaţi să declare şi fapte pe care nu le-au făcut, dar şi prin care anumite persoane îşi fac imagine, precizând că include în această ultimă categorie în special pe şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul “Gala Bute”. Elena Udrea a fost transferată în 30 aprilie la Penitenciarul de la Târgşor, judeţul Prahova, din Arestul central al Poliţiei Capitalei, unde a fost încarcerată din 25 februarie. Procurorii DNA au trimis dosarul “Gala Bute” în instanţă în 21 aprilie, iar la primul termen, judecătorii ICCJ au menţinut măsura arestului preventiv pentru Udrea, Obreja şi Breazu. Decizia a fost contestată, iar joi, un alt complet de la ICCJ a decis definitiv plasarea lor în arest la domiciliu.

Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte. Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentO nouă etapă de înscriere a preşcolarilor
Articolul următorACTUALIZARE Percheziţii în Neamţ, Iaşi şi Suceava! Prejudiciu, prin evaziune fiscală, de 16.000.000 lei!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.