0:00

ELENA UDREA, ÎN RĂZBOI CU SRI ŞI DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeputatul de Neamţ Elena Udrea a anunțat, vineri seară, 30 ianuarie, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunț pe numele actualului director interimar al SRI, Florian Coldea.

„Un denunț în care spun lucruri despre dl. general SRI Florian Coldea și despre… o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruța Kovesi”, a explicat Udrea.

Aceasta relatează că fostul său soț, Dorin Cocoș, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul șef al SRI, George Maior, cât și cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

„În momentul în care a apărut dosarul Microsoft și s-a vehiculat numele fostului soț, eram în plină campanie electorală. A venit – se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar și mai ales se spunea despre un credit pe care soțul – și care este și proba în dosar – fostul soț îl luase de la Dinu Pescariu și pe care îl declarasem în declarația de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soț să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl. Coldea și dl. Maior, spunându-mi că nu dorește să îi apeleze direct în situația dată. (…) Am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, și a spus că ar dori să lămurească acuzațiile din dosar, în condițiile în care mi-a spus că a făcut niște lucruri, la solicitarea dlui. Coldea. Lucru care înseamnă, și pentru asta sigur este foarte ușor de întrebat fostul soț. Eu vă declar exact ce mi-a spus. (…) Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV”, a susținut Elena Udrea.

Aceasta a spus că a aflat că banii au fost remiși lui Sebastian Ghiță de către Alin Cocoș.

„Mi-a mai spus că, tot așa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje”, a mai afirmat Elena Udrea.

SRI nu se pronunţă

ELENA UDREA, ÎN RĂZBOI CU SRI ŞI DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiServiciul Român de Informații nu se pronunță cu privire la declarațiile unor suspecți aflați în faza de urmărire penală, cu atât mai mult la situația unor dosare penale la a căror inițiere și instrumentare a contribuit substanțial, a declarat, vineri, 30 ianuarie, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

”Referitor la declarațiile exprimate în spațiul public, cu privire la activitatea instituției și a reprezentanților acesteia, precum și consecvent principiilor și misiunilor sale, SRI în acord cu atitudinea public exprimată în ultimii 10 ani nu se pronunță cu privire la declarațiile unor suspecți aflați în faza de urmărire penală, cu atât mai mult la situația unor dosare penale la a căror inițiere și instrumentare a contribuit substanțial”, a precizat Sava (foto).

El a ținut să remarce că acuzațiile apărute în mass-media apar în contextul intensificării luptei anticorupție.

”Nu pot să nu remarc faptul că aceste acuzații defăimătoare la adresa Serviciului și la adresa reprezentanților acestuia apar în contextul intensificări luptei anticorupție, activitate la care SRI are o contribuție majoră și pe care alături de alte instituții abilitate o va desfășura în limitele legii și competențelor sale cu determinare”, a punctat oficialul SRI.

„Am intervenit pentru Kovesi”

ELENA UDREA, ÎN RĂZBOI CU SRI ŞI DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn același interviu, Udrea a susținut că, în 2013, a intervenit pentru numirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror general al DNA, având în acest sens o discuție cu premierul Victor Ponta, la biroul pe care acesta îl are în blocul în care locuiește.

„Am intervenit în numirea doamnei Kovesi în funcția de procuror DNA”, a spus Udrea, explicând că premierul nu era de acord cu această numire, care era dorită în schimb de fostul președinte Traian Băsescu.

Întrebată în ce sens a intervenit, Elena Udrea a precizat: „În sensul în care domnul Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor și numirea doamnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe președintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruța Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruța Kovesi”.

„Eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruței Kovesi în funcție. (..) Într-o seară, în 2013, la biroul domnului Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuiește. Am discutat atunci cu dl. Ponta și unul dintre argumentele pe care le avea, obiecțiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul dintre ele”, a explicat fosta șefă a PMP, adăugând că a făcut această intervenție „în calitate de persoană, care, la momentul acela, putea să discute” cu premierul.

Ea a adăugat că a fost o inițiativă proprie și că Traian Băsescu nu i-a solicitat să intervină pe lângă premier.

Kovesi: „Suspecţii mă denigrează”

ELENA UDREA, ÎN RĂZBOI CU SRI ŞI DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a refuzat să comenteze vineri, 30 ianuarie, declarațiile făcute de Elena Udrea la adresa sa. „Nu e prima dată când suspecții din dosare fac afirmații denigratoare la adresa mea și nu le comentez”, a declarat pentru AGERPRES șeful DNA, Laura Codruța Kovesi (foto).

Pe de altă parte, oficiali DNA au anunțat că denunțul făcut de Elena Udrea a fost primit, înregistrat și urmează pașii procedurali.

Ponta: „Nu a încercat niciodată să mă influențeze cu nimic dna. Udrea

Premierul Victor Ponta, președinte al PSD, a declarat sâmbătă, 31 ianuarie, că nu a discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În consecință, a adăugat el, nu a discutat despre vreo astfel de numire nici cu Elena Udrea.

ELENA UDREA, ÎN RĂZBOI CU SRI ŞI DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Nu a încercat niciodată să mă influențeze cu nimic doamna Udrea. Eu mă văd cu toți oamenii politici, pentru că așa e normal într-o politică democratică să ai discuții cu toți oamenii politici și prieteni sau adversari. Dar, unu, că nu mă apuc să povestesc, că altfel nu ar mai avea loc aceste întâlniri, și doi, referitor la doamna Kovesi, nu, nu am discutat cu niciun om politic vreodată. Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea procurorului șef la DNA”, a spus Victor Ponta (în imagine), într-o conferință de presă susținută la Sinaia, întrebat dacă s-a întâlnit cu Elena Udrea și a discutat între altele despre numirea procurorului șef al DNA.

Victor Ponta a remarcat, în context, că Elena Udrea, „ca și mulți alți oameni politici, au avut timp de ani de zile numai cuvinte de laudă la adresa SRI și DNA”.

„De joi, de când a fost chemată să răspundă pentru faptele sale, a avut revelația de cât de răi sunt cei de la DNA și SRI. Motiv pentru care probabil că toată lumea întreabă da de ce nu ai zis miercuri toate lucrurile astea, de ce le-ai zis joi, după ce s-a constatat că ai un dosar penal? E dreptul domniei sale de a se apăra in fata unei situații dificile, ca să spun așa. Nu e deloc ușor să fii chemat să dai răspunsuri la fapte penale”, a afirmat Ponta.

Articolul precedentFurt de 100.000 de lei din relee de telefonie mobilă
Articolul următorIAŞI: „Nu sunt focare de gripă în judeţ”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.