reclama autocenter

Tricouri ELENA UDREA

În urma tragerii la sorţi care a avut loc la sediul Federaţiei Române de Fotbal, Petrotub Roman va întâlni, în faza a treia a Cupei României, colega de serie din Liga a treia, Kosarom Paşcani. Jocul va avea loc pe stadionul “Moldova” din Roman, marţi, 13 august, de la ora 17.30. În turul precedent, echipa romaşcană a eliminat pe FC 2007 Gârceni (Vaslui), scor: 3-1 în deplasare. Romașcanii poartă la încălzire tricouri cu autograful Elenei Udrea, care, spun suporterii, le poartă noroc. O ocazie pentru romaşcani să depăşească trupa antrenată de Vasile Simionaș, dar și pentru Valentin Avădanei pentru a puncta primul succes important din cariera de antrenor: accederea în 16-imile Cupei României.

Tricouri cu autograful Elenei Udrea

Petrotub Roman este avantajată, din start, ca echipă gazdă. Suporterii spun că și tricourile pe care le poartă la încălzire fotbaliștii romașcani, cu autograful deputatului Elena Udrea le poartă noroc. Antrenorul principal al Petrotubului a declarat, nu cu mult timp în urmă, că vrea să aducă la Roman, în Cupa României, o echipă din primul eşalon. Poate, cu această ocazie, deputatul Elena Udrea va lua loc în tribuna oficială lângă primarul Laurențiu Leoreanu, speră suporterii. ”Nu a fost stabilit neapărat acest lucru ca obiectiv, dar ne-am propus să obținem cât mai multe victorii și atunci, ar fi normal să ajungem în 16-imi cu o echipă de Liga I”, a declarat Avădanei. Pe de altă parte, nu se poate spune că formația ieșeană Kosarom Pașcani este una foarte puternică, dar nici că poate fi considerată ca şi eliminată. Cele două loturi sunt de valori apropiate şi se cunosc bine din precedentele ediţii de campionat. Spre exemplu, în campionatul trecut, Petrotub a făcut 0-0 în deplasare şi a câştigat cu 2-0 pe teren propriu. Însă Kosarom Paşcani a încheiat campionatul pe poziţia a patra, în vreme ce Petrotub a fost doar a şaptea în clasament. Acum, parcursul din Cupa României se vrea a fi completat cu o evoluție bună în campionat. ”Provizoriu, s-ar dori o clasare între primele trei locuri. Există foarte multe necunoscute, dar nu în privinţa lotului. În primul rând, nu se cunoaşte componenţa seriilor. Să vedem, întâi, cu cine vom avea de a face, apoi vom mai discuta. Din câte ştiu, până acum s-au înscris foarte puţine echipe”, a precizat antrenorul principal al romașcanilor.

Moral bun pentru romașcani

În această vară, mai precis pe 26 iulie, Petrotub și Kosarom s-au întâlnit la Paşcani, într-un joc amical, câştigat cu 1-0 de gazde. Formația ieșeană îl are antrenor pe cunoscutul Vasile Simionaş. Cu ocazia testului din iulie Avădanei a folosit toţi jucătorii avuţi la dispoziţie, inclusiv pe cei aflaţi în probe. Moralul fotbaliştilor romaşcani este unul foarte bun, după amicalul câştigat la Moineşti cu 6-0, dar și după evoluția bună de la Vaslui, într-un alt amical, disputat în nocturnă. Petrotub  a învins, în deplasare, săptămâna trecută, cu 1-0 (1-0) prim-divizionara FC Vaslui. Unicul gol al partidei a fost marcat de căpitanul Mădălin Popa, din penalty, în minutul 29, lovitura de la 11 metri fiind acordată în urma unui fault în careu asupra lui Harbuzaru. FC Vaslui, recent învingătoare a CFR Cluj cu 4-0 în campionatul primei ligi, n-a folosit în acest amical prima echipă, dar și Valentin Avădanei a schimbat echipa după pauză. Scorul, însă, a rămas neschimbat. Totuşi, în partea secundă a jocului au intrat pe teren, la echipa gazdă, câțiva fotbalişti din formula de bază, precum veteranul Mike Temwanjera.

Vasile Simionaș a preluat echipa ieșeană

Antrenorul Vasile Simionaș are 63 de ani și a antrenat de-a lungul timpului echipe precum Farul Constanța (1990-1991), Dacia Unirea Brăila (1991-1992), Național București (1992-1993), Oțelul Galați (1994-1999), Astra Giurgiu (1999) și Politehnica Iași (2004-2005). Kosarom Pașcani va deveni în scurt timp ”satelitul” Politehnicii Iași. În această vară au început negocierile între CSMS Iași și CSM Pașcani pentru transformarea echipei pășcănene în a doua echipă a CSMS Iași. Conform unor surse din cadrul Primăriei discuțiile se poartă și la nivelul conducerii celor două municipii Iași și Pașcani. Până acum nu s-a ajuns însă la un acord, așa că echipa a fost înscrisă în Liga III ca fiind afiliată Clubului Sportiv Kosarom, asta din cauză că într-un an de zile nu s-a reușit schimbarea statutului Clubului Sportiv Municipal Pașcani pentru a obține licența FRF pentru Liga a III-a.

Calificare după penalty-uri

În turul II al Cupei României, formația pășcăneană s-a deplasat la Dumești unde a jucat în compania formației Rapid din localitate. După 90 de minute de joc meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2, pentru pășcăneni marcând Cristi Rîșcu și Vlad Răzlog Conform regulamentului, s-a trecut la jucarea minutelor de prelungire. Nici în aceasta perioadă nu s-a înscris nici un gol, ajungându-se la loviturile de departajare. Pășcănenii au reușit sa câștige cu 6-5 și au trecut mai departe în această competiție. De menționat faptul că formația din Pașcani a pierdut 3 jucători de bază în perioada de vară, mai exact, Ionuț Nuțescu și Marius Călugăru, care au semnat cu CSMS Iași iar Bogdan Chimir a renunțat la fotbal, plecând la muncă în străinătate. Vasile Simionaș a adus în probe un mijlocaș central de la formația Sporting Suceava, Radu Căinar și pe Aghiorghiesei, fost component al lotului pășcănean, ce a evoluat un sezon în Liga a VI -a la FC Zagon din județul Covasna.

Popa - capitanul romascanilor

Vasile Simionas

Cristi SOROCEANU

FOTO: Romeo PETCU

Articolul precedentDSP a amendat turismul din Neamț
Articolul următorUrsărescu nu mai e ostil cu Tărâţă