0:00

Elena Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProblemele penale ale fostei deputate de Neamț, Elena Udrea, se putea agrava serios, dar decizia CCR privind prescipția a fost un colac de salvare. Astăzi, 11 aprilie, Curtea de Apel București a închis dosarul Hidroelectrica, pe partea penală, constatând că faptele s-au prescris.

Problemele pentru Elena Udrea, care execută în prezent o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, nu s-au terminat. Instanța a dispus confiscarea a 3,4 milioane de euro. „“În temeiul art.291 alin.2 Cod penal și art.51 alin.1 din Legea nr.129/2019 (art.33 alin.1 din Legea nr.656/2002), rap. la art.112 alin.1 lit.e din Codul penal, dispune confiscarea specială de la inculpata UDREA ELENA-GABRIELA a sumelor de 2.500.000 de euro, respectiv 900.000 de euro (în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al BNR, de la data executării acestei măsuri de siguranță)“. Decizia instanței nu este definitivă.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea a fost acuzată de trafic de influență și spălare de bani. „Inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA. Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații“, preciza un comunicat al DNA.

Z.C.

Articolul precedentCazierul judiciar poate fi obținut și în zilele nelucrătoare
Articolul următorPiatra-Neamţ: Cei care stau fără forme legale pe strada Ioan Slavici luaţi în evidenţa DAS
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.