reclama autocenter

udrea roman 2014 03

* decizia a bulversat şi nu prea scena politică romaşcană

* liderul PMP Roman spune că a avut discuţii „constructive” cu primarul Leoreanu

* primarul de Roman nu poate confirma sau infirma, pentru că e plecat din localitate

Anunțul făcut joi seară de deputatul de Roman, Elena Udrea despre demisia din PDL și aderarea la Partidul Mișcarea Populară nu a bulversat mult scena politică romașcană, semn că în interior se cunoștea despre această mișcare. Membrii PDL spun că vor lua în perioada imediat următoare o decizie, dacă să o urmeze sau nu pe Elena Udrea, cea care spune că, de fapt, continuă proiectul politic început de Traian Băsescu. Și președintele PMP Roman recunoaște că a purtat discuții cu președintele PDL Roman despre o eventuală “înghițire” a echipei democrat-liberale și formarea unei mari drepte. Până atunci, membrii PDL spun că dacă va fi să fie, sunt o echipă și îl vor urma pe președintele Laurențiu Leoreanu oriunde.

“Vom analiza pașii pe care trebuie să-i facem. Trebuie să ne gândim că Dreapta trebuie să ducă în 2014 o politică de unire, să ne consolidăm, ținta fiind alegerile europarlamentare și prezidențiale. Ne vom organiza și sunt sigur că Dreapta va câștiga în alegeri. Decizii se vor lua în prima ședință, ce probabil va avea loc luna aceasta. Sunt sigur că domnul primar va alege varianta cea mai bună pentru Roman. Suntem o echipă, formată în 2007, odată cu PLD, și vom merge împreună. Vom urma pașii care să mobilizeze romașcanii să susțină proiectele pe care le vom avea”, a declarat Maricel Benchea, vicepreședinte PDL.

“Mai bărbat decât alți bărbăței”

Noul membru în persoana deputatului Elena Udrea aduce plus valoare pentru PMP, susține președintele formațiunii din Roman. Gabriel Antoniu speră ca membrii PDL din Roman să facă același pas și, împreună, să construiască o nouă și mare Dreaptă.

“Doamna deputat Udrea aduce plus valoare pentru PMP. Notorietatea pe care dumneai o are la nivel național vaface PMP și mai bine cunoscut. Nu numai că aștept ca membrii PDL să ni se alăture, dar îmi și doresc ca acest lucru să se întâmple. Am avut discuții, este drept că nu în aceste ultime zile, cu domnul primar Leoreanu pe această temă, discuții constructive. Eu consider că o construcție se face de la bază spre vârf. Degeaba ne spun șefii de la București să ne unim, dacă noi ne uităm unii la alții «printre scândurile de la gard». Îl apreciez pe domnul primar. Nu pot să răspund în locul de ceea ce vor face, dar eu cred că putem realiza o echipă adevărată. În PDL sunt oameni valoroși”, a declarat președintele PMP Roman, Gabriel Antoniu.

Acesta susține că inclusiv varianta în care Elena Udrea va fi candidatul PMP la prezidențiale este foarte bună. “Elena Udrea este mai bărbat decât alți bărbăței ce se visează la Cotroceni. M-aș bucura să candideze la prezidențiale”, a mai spus Antoniu.

Parteneriat cu Băsescu

Elena Udrea a explicat decizia de a pleca de la PDL spre Mișcarea Populară, susținând public faptul că vrea să fie în parteneriat cu președintele Băsescu:

“Decizia de a mă înscrie în Mișcarea Populară înseamnă continuarea unui demers politic început în 2004, dar pe un drum nou. Atunci am intrat în politică pentru că am crezut în proiectul de țară al lui Traian Băsescu. Acum, după 10 ani de la acel moment, cred cu și mai mare tărie că este absolut necesar să existe o forță politică de centru-dreapta care să se afle în parteneriat cu Președintele și să continue procesul de reformă a statului, de modernizare și întărire a instituțiilor în fața asalturilor unui USL atotputernic care sufocă România. Partidul Mișcarea Populară își propune să continue această linie și acesta a fost motivul major pentru care am și hotărât să mă alătur acestui proiect politic curajos, optimist și cu un viitor extrem de promițător. Sunt absolut convinsă că, intrând într-un parteneriat cu Traian Băsescu și deschizând un dialog real cu toate celelalte partide veritabile de centru-dreapta, Mișcarea Populară se va dovedi un succes și va reuși să-și atingă toate obiectivele asumate”.

Oare ce face Leoreanu?

Un punct de vedere al primarul Laurențiu Leoreanu nu a putut fi consemnat acesta fiind plecat din localitate. Întrebarea tuturor este dacă edilul o va urma sau nu pe Elena Udrea în noul proiect politic, despre care, de fapt, se vorbește încă din toamna anului trecut. Un lucru este cert, edilul nu va renunța la PDL deoarece riscă să-și piardă fotoliul de primar, fapt despre care toată lumea consideră că este de neconceput. Varianta cea mai simplă este ca șeful de la Neamț al PDL, Gheorghe Ștefan, să decidă demiterea sa sau să-i retragă sprijinul politică, să spunem din motivul că “a fraternizat” cu “dușmanul Udrea”. O altă problemă pică apoi în spinarea președintelui Ștefan, care nu se poate demite singur, ci o astfel de decizie trebuie să o ia doar Bucureștiul. Urmează să vedem dacă Vasile Blaga își va asuma să aibă în continuare în echipă oameni care au sprijinit-o pe Udrea la alegerile interne din partid sau își va asuma “riscul” să-i dea afară și să ajute PMP să-și întărească rândurile.

Liderul filialei judeţene a PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, a declarat, potrivit www.pesurse.ro, că decizia luată de Elena Udrea de a părăsi formaţiunea democrat-liberală pentru a se alătura PMP a fost “opţiunea unilaterală” a acesteia. “Este o opţiune unilaterală. Dumneaei gândeşte un alt proiect politic şi eu cel puţin îi doresc succes. Mai mult nu comentez”, a declarat Gheorghe Ştefan.

Claudia MATEI

Articolul precedentCele mai mici prețuri
Articolul următorUrme și umbre la PDL

2 COMENTARII

  1. Ce jocuri de doi lei fac aceste persoane care timp de 9 ani au jefuit si indatorat tara cu 23 de miliarde de euro!!! Sanchi, pleaca din PDL se muta in Miscarea Populara, se fac ca se cearta, prostesc electorii, iar dupa cumuleaza procentele celor doua formatiuni si se cupleaza cu un alt partid,,,, si iar vin “sarmanii” la guvernare!! Halal tara, halal electorat, nimeni nu vrea sa inteleaga faptul ca acesti dinozauri se rotesc intre ei de 25 de ani, prostind si saracin aceasta minunata tara!! Nu stiu daca tara ne mai apartine, deoarece Romania a devenit o colonie!!

  2. imaculati in noul partidutz ca niste albe ca zapada???? sau in noul partid vor patriohotii nationale!
    mi-e sila de clica politicienilor si de coconeata asta ce umbla cu cioroiu vapsit

Comments are closed.