Poliţia verifică persoanele care îşi schimbă reședința la alegeri! Primele dosare penale!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţia Română (IGPR) anunţă că verifică îndeaproape persoanele care îşi schimbă reședința, în mod repetitiv, în această perioadă.

„De la începutul campaniei electorale și până în prezent, 98% dintre aceste persoane au fost verificate de polițiști”, se menţionează într-un comunicat de presă al IGPR.

Prioritatea acestei perioade, consideră IGPR, este organizarea în bune condiții a alegerilor locale, de aceea s-a dispus ca, la nivel național, polițiștii să desfășoare activități în vederea asigurării ordinii publice și a gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral. De aceea, oamenii de ordine desfășoară verificări cu privire la situațiile în care mai multe persoane și-au stabilit reședința la aceeași adresă sau în cazul persoanelor care, în mod repetitiv, își stabilesc reședința în perioada pre-electorală.

„În urma acestor verificări, au fost întocmite 18 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declarații și coruperea alegătorului și au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 97/2005”, se mai precizează în comunicatul citat. Deocamdată, IGPR nu a exemplificat cazurile aflate în cercetare.

De asemenea, polițiștii au desfășurat şi o serie de activități preventive, în cadrul Campaniei “Tu votezi! MAI te informează!”, prin intermediul cărora cetățenii au primit recomandări în legătură cu procesul electoral.

Detalii pe larg, care pot fi utile în ziua alegerilor, AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentProgram prelungit la Buletine în această săptămână
Articolul următorATENŢIE PĂRINŢI Platformă de testare pentru elevii claselor I-XII
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.