brio 01Sistemul de Testare Standardizată din România (BRIO), care asigură măsurarea precisă și obiectivă a nivelului de cunoștințe și competențe pentru elevii din clasele I-XII, a fost lansat de Ziua Copiilor.

Testele sunt disponibile, deocamdată, pentru matematică și vor fi completate, în curând, cu teste pentru limba română, fizică și chimie.

„Sistemul de Testare Standardizată BRIO este primul instrument de evaluare din România care le permite elevilor să-și ia evoluția școlară în propriile mâini. Aceste teste digitale se configurează automat în funcție de nivelul detectat al elevului testat și garantează acoperirea minuțioasă a întregii programe școlare anuale, în cadrul fiecărui test efectuat. (…) Un părinte responsabil dorește întotdeauna să își ajute copilul pentru a reuși să evolueze. Dar pentru a putea face asta, părintele trebuie să aibă acces la informații realiste și complete despre ce știe și ce nu știe copilul său. Tocmai de aceea, BRIO este un ghid necesar tuturor părinților preocupați cu adevărat de binele copiilor”, se precizează pe portalul BRIO.

Avantajele BRIO, potrivit organizatorilor, sunt următoarele:

brio 02Platforma BRIO se adresează elevilor, părinților, profesorilor și directorilor de școli sau licee. Accesul utilizatorilor la testele standardizate se face simplu, prin achiziția unor „credite de testare”, care se plătesc online, cu ajutorul cardului bancar. Un credit de testare costă 49 de lei, cu TVA. Organizatorii oferă reduceri la achiziţionarea a 4, 10, 25 şi 50 de credite de testare. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: BRIO)

Articolul precedentPoliţia verifică persoanele care îşi schimbă reședința la alegeri! Primele dosare penale!
Articolul următorNeamț: de ce nu vom avea curând manager cu concurs la Spitalul din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Cata ‘grija’ a sa testeze copii, doar bani sa platiti…:)))) Probabil din banii de alocatii ar fi perfect, ca tot sunt foarte multi.

Comments are closed.