În răgazul dintre ploile torențiale, pompierii continuă misiunile de îndepărtare a efectelor inundațiilor. Militarii din cadru ISU Neamț și pompierii voluntari au executat ieri, 2 iulie, nu mai puțin de 15 misiuni de evacuare a apei din beciuri și curți în satele Boțești, Verșești și Girov din comuna Girov, sat Târpești, comuna Petricani și în comuna Dobreni.

Cele mai ample intervenții au avut loc la Izvorul Muntelui, pentru decolmatarea unui podeț situat după barajul Bicaz și la Valea Seacă (Bălțătești), la două podețe.

Voluntarii serviciilor locale au evacuat apa dintr-o curte în satul Oșlobeni, comuna Bodești, dintr-un beci în satul Căciulești, comuna Girov și dintr-un subsol de bloc din Roman.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență de la Primăria Bârgăuani a intervenit cu utilaje pentru montarea unor tuburi în satele Ghelăiești și Dârloaia unde a fost afectat drumul comunal de viitura din cursul săptămânii.

Pericolul inundațiilor nu a trecut, fiind valabil codul portocaliu până duminică, 4 iulie, la ora 12, pe râurile Bistrița și Trotuș (harta INHGA).

Angela CROITORU

Articolul precedentMașină răsturnată într-un lan de porumb, două femei rănite
Articolul următorBărbat cardiac transferat cu elicopterul SMURD