0:00

Actualizare 19.50: Pompierii au intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste o casă în satul Budești, din comuna Făurei. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Se lucrează cu motopompa pentru evacuarea apei din gospodării în comuna Ștefan cel Mare, iar în satul Țibucanii de Sus vijelia a pus la pământ câteva cabluri electrice.

Actualizare 18.55: Se intervine pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil între localitățile Izvor și Ion Creangă, comuna Ion Creangă, în satul Bașta, comuna Secuieni, în comuna Ștefan cel Mare ( SVSU Ștefan cel Mare) și în Roman.

De asemenea, tot în Roman un copac a căzut peste două autoturisme, parcate pe strada Dobrogeanu Gherea, provocând avarierea acestora, un altul a căzut peste un autoturism pe strada Anton Pann rupând în cădere și fire electrice.

Precipitațiile abundente au provocat viituri, astfel încât pompierii și voluntarii acționează acum și pentru evacuarea apei din curți din municipiul Roman, pe străzile Păcii, Islazului, Principatelor Unite și Maramureș, dar și în comunaTurturești și satul Bodeștii de Jos, comuna Bodești.

Forțele de intervenție se străduiesc să degajeze un stâlp căzut pe carosabil în localitatea Lunca,  comuna Oniceni, iar în satul Pildești, comuna Cordun a fost distrus acoperișul unei case.

Unul dintre efectele furtunii este și întreruperea alimentării cu energie electrică în Valea Seacă, Valea Arini, Bălțătești, Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Nemțișorr, Mănăstirea Neamţ, Vânători-Neamț, Traian și Nisiporești. 9249 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

Actualizare: În Piatra Neamț, o bucată dintr-un acoperiș de tablă a ajuns pe carosabil, iar o alta peste un autoturism.

Între satele Dănești și Dochia, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 3 stâlpi de telefonie din lemn de pe carosabil.

Se intervine pentru îndepărtarea copacilor doborâți la Bașta (Secuieni), la Roman, Ștefan cel Mare, Ion Creangă.

Apa a inundat mai multe gospodării din Roman, Turturești (Girov), Bodești, potrivit ISU Neamț.

Actualizare: La Stânca (comuna Pipirig), apele au adus, ca de fiecare dată când plouă mai mult, aluviuni pe șosea. Șapte gospodării au fost inundate, iar pompierii voluntari de la SVSU Pipirig acționează pentru îndepărtarea efectelor.

Știre actualizată. Efectele codului roșu de vijelii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Vijelii puternice, anunțate prin RO-ALERT, au „măturat” zona de nord a județului Neamț în această după-amiază, 30 iunie. După Târgu Neamț, Vânători-Neamț, Pipirig, Răucești, Grumăzești, Petricani, Agapia, Timișești, Brusturi, Drăgănești, codul roșu a fost prelungit până la ora 17 pentru Urecheni, Timișești și  Păstrăveni.

Vântul va bate în rafale de peste 80…90 km/h, va cădea grindină de medii dimensiuni și vor fi descărcări electrice frecvente.

Pompierii intervin deja la Târgu Neamț, unde un copac a căzut peste firele de energie electrică și se intervine împreună cu furnizorul. La Filioara, pompierii voluntari din cadrul SVSU AGAPIA acționează pentru îndepărtarea de pe drum a unui copac căzut.

Furtuna va ajunge și în alte zone, fiind emisă o avertizare cod roșu până la ora 17.30 pentru Borca, Gherăești, Grumăzești, Bodești, Petricani, Botești, Țibucani, Bârgăuani, Urecheni, Păstrăveni, Ștefan cel Mare, Războieni, Dragomirești, Tupilați, Văleni.

C.I.

Articolul precedentCod roșu de ploi în Neamț și Suceava
Articolul următorBătrână găsită moartă în casă de pompieri