Ovidiu Marc

* interviu cu Ovidiu MARC, antrenorul echipei Cetatea Târgu Neamţ

Ovidiu Marc, antrenorul echipei Cetatea Târgu-Neamț, echipă nou-promovată în Liga a III-a, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Despre obiective, finanțare și visul promovării în Liga a II-a, în dialogul următor:

– La momentul actual, cum se prezintă echipa Cetatea în Divizia C?

– Din punctul meu de vedere eu zic că ne prezentăm foarte bine, având în vedere că suntem o echipă nou-promovată în Liga a III-a, având în vedere că noi am avut în vară după barajul de promovare numai o lună de zile de pauză, fiind nevoiți să transferăm și câțiva jucători. S-au adus 5 jucători tineri sub 21 de ani. De aceea spun că este destul de dificil ca într-o perioadă atât de scurtă să formezi o echipă competitivă. Dar eu spun că am reușit și asta datorită jucătorilor care au înțeles ceea ce le cer.

– La capitolul lipsuri cam ce-am putea aminti?

– Într-adevăr sunt și câteva lipsuri. În iarnă o să începem să le acoperim, dar n-aș vrea să vorbesc acum de lipsuri, pentru a nu le da ocazia jucătorilor să le afle, chiar dacă eu le știu și le simt. Ne-ar mai trebui câțiva jucători sub 21 de ani, tineret, pentru a-i pregăti pentru următorul campionat din vara cealaltă.

– Și la capitolul pozitiv, ce putem aminti?

– Aici aș aminti unitatea echipei, reușind ca în scurt timp să formăm o echipă, un grup, o familie, iar eu insist mult pe lucrul acesta. Chiar dacă jucătorii nu ar fi avut calități, prin dorință, muncă și unitate se pot face rezultate, iar până acum s-a demonstrat asta.

– Dar ce-ar putea să se întâmple ca echipa Cetatea să ajungă în Divizia B?

– Lucrurile sunt destul de simple. În primul rând e nevoie de o situație financiară bună, pentru că știm cu toții la nivel de Liga a II-a pretențiile sunt mari, dar și cheltuielile la fel. În al doilea rând, ar trebui completarea lotului cu cel puțin 3-4 jucători și atunci aș îndrăzni să spun că această echipă va accede în Liga a II-a.

– Dumneavoastră personal, v-ați dori o finanțare a echipei din mediul privat sau din bugetul local?

– Eu susțin orice sursă financiară, atât din privat, cât și de la primărie. Orice poate ajuta echipa poate veni oricând. Și aici aș vrea să mulțumesc comunității din Târgu-Neamț, Consiliului Local Târgu-Neamț și, în special, primarului Daniel Harpa, care a fost alături de noi și și-a dorit foarte mult ca această echipă să promoveze. După cum bine știți echipa a fost mult timp în Liga a III-a, au avut evoluții și în Liga a II-a. O comunitate cum este Târgu-Neamț, merită să aibă o echipă în Liga a III-a sau chiar în Liga a II-a.  Deocamdată avem primăria lângă noi, avem și câțiva oameni de afaceri din oraș și încă un afacerist din Piatra Neamț, este vorba de Cristi Lungu. Sunt ceva oameni de afaceri pe lângă noi, dar eu sper să vină din ce în ce mai mulți. Și doar prin jocul bun al echipei și prin rezultate bune îi vom atrage.

– Ce vă doriți pentru acest campionat?

– De când am început acest campionat ne-am dorit clasarea în primele 6 locuri, ceea ce înseamnă accederea în play-off. Anul acesta se joacă cu play-off și play-out, primele 6 joacă în play-off , iar de la locul VII la locul XII se joacă în play-out. Sperăm să reușim să ne atingem obiectivul. Deocamdată suntem destul de bine, suntem în grafic.

Ciprian Traian STURZU