Buclucuri la târg și-n alianțe, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Că tot se vorghește de rumperea alianției în factori primi, pe cale dă consecință și foncțiile or să se despartă, una câte una, la cei ce or să rămâne la putere. Cum discuțiile deocamdată se fac pă la colțurile rotunde, am aflat prin alunecare că-i vorba să-l schimbe și pe junele prifect de la noi, că deh, majorități gheboase face joc de gleznă, bașca sunt interese ca să mai stea cineva o tură pe fotelul dă prifect că dă bine la sivi. Acuma, noi am dat în bobi să videm care și cum și cu ce, de vreo trei ori și ne-o ieșit cum că un nene deceveu ar fi pă felie să se aburce pă fotoliul de prifect. Cumătru` zice că fostu` prifect, domnu` Archip să înțălege bine ci toată lumea și n-ar zice nu ca să mai steie o tură. Da` până una alta, nu putem băga cozile în ceară că meciurile e grele, la București se moșmondesc tot felul de aliănți și ferească cine trebe, să nu ne mai trezim că vine la noi vreun Agamiță Dandanache rămas fără coledzi.

Ce cap o avut ăla sau aia de o inventat aneleurile, că mari buclucuri s-o mai scornit. Nu mai departe în târgu` lui dom` Harpa, merge o dumă cum că apartamenturile astea s-o dat pe ochi estetici și că unii are câte două, alți le-o luat pă falș și tot așa, pe vremea lu` nea Dinu. Că și o seamă de doftori s-o crucit când o scris pă dosare fel de fel de boli grele (pentru oarece punctaj ghebos) și i-o văzut pă protagoniști bătând mingea cu abnegație și golind păharele la dugheni de amar. Acuma, ce-i drept, când e vorba de o pleașcă multă lume devine necăjită și suntem convinși că și comisia care dă cu apartamente în târg are favoriții ei, că doar și ei este oameni. Una peste alta, grupul nemulțămiților este închegat și o trecut la faza a doua a revoltei, acatiste pă invers și scris pă toacă. Dacă trec și la faza a treia cu anonimi semnate, tare mi-e că o să vină invitații la Deneau de dat cu suptsemnatu` pă persoană fizică. Așa că musai tre să vorghim cu dom` premare Harpa care-i treaba, că tot o zis într-un moment de rătăcire, că vrea să ne dea de băut și parcă n-am vrea să-l refuzăm.

Din țară aflăm că simpaticul nostru fost prifect, de loc din partea Sibiului, s-o avansat pă funcție, în traducere i-o pus cineva mâna-n creștet și s-o pomenit șăf la domeniile statului, adecă ADS. Cumătru` zice că domnu` Mitea îi rudenie cu bătaia de cap, că altfel nu vede de ce s-o dus acolo, că șăfii dinaintea lui au cam sfeclit-o pă persoană fizică, adică care la beci, care la trebonal, care ascunși prin unghere să nu-i dibuie o seamă dă inși. Acuma, noi suntem siguri că domnu` Mitea este un om gospodar și că foncția asta i să potrivește mănușă, bașca că are carisma la el dacă e caz de vreo confruntare. Din partea noastră, numai de succese să auzim și o să-i propunem să omologheze rachiul dă smochini păroase la beuturile dă protocol, da` mai palmat la început, până îi facem eticheturi și patalamale. Bistoș?

Articolul precedentCUVÂNT DE ÎNVĂȚĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI
Articolul următor„E dificil să formezi o echipă competitivă în timp scurt”