reclama autocenter

Oameni buni, ori am râs alantăieri, ori nu. Ăsta din mijloc mai puțin, că el tot jinduiește la doamna Nuți (săru` mâinile cu totu`). Ne sună un cumătru` de la Bucuresci, cum că că dupe declarația de averi, domnu` senatore Bumbu de la noi, altminteri un om bun și cu frică de cel de sus, este ditamai latifundiaru`, mai ceva ca un baronete dă accident, cu vreo 15000 de hectări, teren arabil pă persoană fizică, într-o comună pe care dacă o măsori la metru de jumătate, nu iese mai  mult de cîteva mii de hectări total, hai să zicem șapte. L-am cătat și noi, dar săracu` om, de emoție, s-o ascuns în berou și n-o fost de găsit nicicum, să deie explicații la o așa alegație cu acte. Acuma, noi știm că domnu` senatore are un terenuț de ceva metri pătrați peste mie, și răsponsabil de târășenie pare să fie un angajat cu puțină aplicație ori corijent cu geometria, care i-o făcut actele cu chicioarele din spate, că i-o confundat metru patrat cu ditai hectăroiu`. Da` cum oare, o semnat onorabilu` foaia cu declarația dă averi fără să vază gogoloiu`?  Precis ca un domn` premare, ori de la căldură să i se tragă, da` nu credem că are aer răcit unde stă.

Și o dat dom` premare (nea Gigi, să trăiț vertical!) de s-o făcut mare zaiafet de tri zile pentru orașu` pe care îl păstorește de o vreme încoace, cu surle, trâmbiți și alămuri, bașca bunătăți gheboase și vinoase la doi litre la pet. Nouă nu ne-o trimis nemica, că cică nu știe el de rachiu` dă smochini lânoase la pet dă dud sârbesc. Na, nu le poți avea pe toate. Da` tare ne-o plăcut cum o dănțuit o horă, mai cu seamă că i-ar fi trebuit vreo câteva mâini în plus să cuprinză pe toți cei ce doreau să-l simță aproape. Că o fost și doamna vice Arcan de la județ (plecăciuni!), și domnu` vice Manoliu de la municipiu, fleașcă de emoții pentru primul dans ca vice, bașca domnu` Simionică la patru ace și alți membri și membrotei pren partide care se înghesuie la majoritate. Acuma, noi nu ne-am băgat și nici domnu` șăf de la județ (dom` Culiță, să trăiț fromos!) că el joacă numai unde plătește muzicanți și nu după difuzoare puse de alți. Una peste alta, cumătru` cu perciunii până la gumari o văzut că hora era tare veselă și o tras de concluzie, că altfel mergea hora dacă era și dom` Culiță, vorba aia, om greu și cu greutate. Videm la anu`.

O cetit cumătru` că la daneji îs vreo 27 de meleoane de porci cu acte în regulă la o populație dă cinci meloane dă omușteni blonzi ori dă culoare. La noi cred că-i pă viceversa, bașca și amestec, că ce faci azi nu-i bun ieri și mâine se scumpește de poimâine. Și dacă-i vorba de daneji, să vă zicem că domnu` șăf de la județ (dom` Culiță, aferim și la mai mare!) l-o cinstit pe trimisu` lui vodă den Danemarca, cu bunătăți locale și o schimbat păreri despre ce-i putrăd la ei (știm de la Șăcspir) și la noi (iară știm, da` nu spunem, că se supără dom` Gigi), bașca cum să face de să aducem o bucată de danemarcă de sămânță ca să merge lucrurile ca la ei, că, fie vorba între noi, cinci porci și ceva pe cap de creștin e o chestie. Acuma noi credem că se poate și la noi, da` numai pă hârtie. Vorghim.

Articolul precedentSărbătoare de Rusalii cu efective sporite
Articolul următorPictorii pietreni şi oraşul în care trăiesc

1 COMENTARIU

  1. SI CE PUTRED MAI BINE GROAPA DE GUNOI UNDE SE SCALDA TOTII INTERLOPPI DE NEAMTZ SI FAC AFACERI DE MILIOANE SUB OCHII AUTORITATILOR CARE ASA CUM SENATOR BUMBU DTINE MII DE HA ARABIL ASA NU SE VEDE NICI CUM LUREAZA INTERLOPPI CA DOAR FAC PARTE DIN ACEIAS OALLA PARDON GROAPPA , CARE LA ALEGERII PRODUCE GALETTI SI IA VOTTU SI SUS APAR TOT FELLUL DE SFINTII LATIFUNDIARII INBOGATIITI PESTE NOAPTE SI APOI TE MIRI DE CE NU SUNT FONDURI PT SPITAL , SCOLI ETC . SA AUZITII NUMAI DE BINNE ….

Comments are closed.