0:00

DVC, președinte peste președinte!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ceea ce trebuia să fie o simplă formalitate – recunoașterea gradelor profesionale ale unor angajați ai Consiliului Județean – s-a transformat, din nou, într-o bătaie politică din care au lipsit doar elementele fizice de altoire. Personajele au fost, ca de obicei, Dan Constantin și Gabriel Farcaș, cu intervenții sporadice ale președintelui Culiță Tărâță și ale secretarului de județ Daniela Soroceanu. Dan Constantin a încercat să profite de proiectul propus pentru a scăpa din nou de cele 4 posturi de consilier de la Cabinetul Președintelui. A invocat chiar și economiile la buget care s-ar face, că un consilier are salariu 3.300 de lei (probabil brut). Ca să nu spună lumea că el e ăla rău, s-a gândit să înființeze 4 posturi noi la Dezvoltare, 2 la Programe europene și 2 la Unitatea de Implementare a Proiectelor. Ceea ce, în esență, n-ar fi o problemă, dacă s-ar putea face. Numai că nu se poate, fiindcă implică o modificare de organigramă, ceea ce implicit duce la modificarea statului de funcții, ceea ce se face NUMAI la inițiativa președintelui de CJ, cu avizul și aprobarea ANFP. Cam asta i-a explicat și Daniela Soroceanu lui Constantin, care ar fi trebuit să înțeleagă ușor, în ciuda cunoscutelor sale gafe într-ale administrației, incompatibilităților și intereselor. ”Aici e vorba doar de recunoașterea gradelor profesionale ale colegilor care au dat concursuri, care au trecut dintr-o tranșă în alta, de la o vechime la alta”, a spus Daniela Soroceanu.

Dan Constantin – nu și nu, că el vrea amendament. Mircea Pintilie a vrut pauză de 5 minute, ca să se lămurească, mai ales că, până acum, de fiecare dată când a ascultat doar de DVC, s-a cam fript.

La reluarea discuțiilor, Culiță Tărâță a intervenit: ”Ca să poată fi admis amendamentul, președintele CJ ar trebui să vină cu modificare de organigramă. Nu are nicio legătură. Sunt fixați pe grade noi, în cadrul aceleiași organigrame! Sunt oameni care au câștigat niște concursuri!” ”Nu vă place, mergeți în instanță! Proiectul oricum va merge la prefectură, va trece printr-un filtru. Prefectura poate să îl retrimită la reexaminare sau poate să-l atace în Contencios”, a spus Constantin.

”Nu aveți măsură în ceea ce vorbiți! Dvs. respectați legea numai când vă convine”, a (re)clamat Gabriel Farcaș.

”Această discuție a fost purtată la nivelul Ministerului Administrației și Internelor”, a încercat DVC argumentul suprem, ceea ce l-a făcut pe președintele Tărâță să pufnească în râs și să se arate sincer interesat: ”La nivelul Ministerului de Interne, cam unde ai purtat matale discuția, dle Dan Constantin?”, bătaie directă spre ministrul de Interne Gabriel Oprea, care, deloc întâmplător, este și președintele UNPR.

Momentul hazliu s-a stins repede, încrâncenarea fiind mare, fapt pentru care Farcaș a răbufnit spre Constantin: ”Atribuțiile sunt una, fișa postului e alta. Plus că există diferențe între atribuțiile președintelui de consiliu și cele ale consilierilor județeni. Eu zic să-l propuneți pe Dan Constantin președinte peste președintele Culiță Tărâță! O să-i dăm competențe, și atribuții, așa cum își dorește!”

”Încălcați orice limită a bunului simț cu această afirmație”, l-a pus la punct DVC, dar pentru scurtă vreme, că nici Farcaș nu a cedat ușor: ”Suntem în plen sau la crâșmă?” Întrebarea a rămas fără răspuns. Culiță Tărâță a supus la vot proiectul fără amendamentul lui DVC, deși acesta l-a amenințat cu instanța. DVC nu a votat și a dat ordin pe grupul PSD să nu se voteze, deși și el a fost amenințat cu instanța. Cu 15 voturi da, 1 nu și 1 abținere, recunoașterea gradelor profesionale ale angajaților din CJ a fost respinsă. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentMihai Fărcăşanu a fost arestat
Articolul următorPână la Sadoveanu, Curat Caragiale la Consiliul Județean

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.