0:00

După profesori și membri de sindicat din DGASPC Neamţ se pregătesc de grevă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei 400 de membri de sindicat din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ ar putea intra în grevă în luna iunie.

Federaţia Columna, la care sunt afiliaţi un sfert din cei peste 1000 de angajaţi din sistemul nemţean, anunţă că un calendar exact al mişcărilor de protest va fi stabilit după data de 1 iunie.

Sindicatul DGASPC Neamţ strânge deja semnături, potrivit purtătorului de cuvânt Bogdan Tărniceru: „Mâine, 23 mai, avem şedinţă a Comitetului Executiv al Sindicatului Complexului Rezidenţial de Servicii Roman DGASPC Neamţ, în cursul dimineţii, în care vom decide ce vom face mai departe. Semnăturile se strâng, am distribuit tabelele pentru semnături. Dacă se va decide să mergem pe proteste, cel mai probabil vom începe cu o grevă japoneză”.

Acţiunile şi programul vor fi stabilite la nivel central, la Federaţia Columna.

„Deocamdată suntem în plin proces de strângere de semnături. Dacă reuşim să strângem până atunci 70%, cum îmi doresc eu sau măcar 50% plus 1 de la cei 20.000 de membri afiliaţi la noi atunci, da, vom urma formele legale de protest. Vom începe cu o grevă de avertisment şi vom continua cu toate celelalte, inclusiv grevă generală”, ne-a declarat Sorin Cristian Stan, preşedintele Federaţiei „Columna”.

„Guvernul e mut si e mai mult preocupat de rotativă decât de soarta ROMÂNILOR. Mii de salariaţi din Administrație Publică și Asistență Socială se pregătesc de proteste şi continuă să semneze listele pentru participarea la aceste acţiuni sindicale, inclusiv greva generală”, spune conducerea federaţiei în postarea comunicatului de presă cu revendicările de pe site-ul oficial de socializare.

Revendicările sindicaliştilor sunt: neaplicarea integrală a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, scăderea veniturilor salariaţilor prin Planul Național de Redresare şi Reziliență, prin schimbarea modalităţii de stabilire a drepturilor salariale şi schimbarea sistemului de finanțare a sistemului de asistență socială.

Angela Croitoru

Articolul precedentGreva generală în educație. Situația școlilor din Neamț
Articolul următorDrum național blocat din cauza alunecărilor de teren
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.