Nici n-au trecut bine sărbătorile pascale, că anunţurile de executări silite au și apărut. Cele mai „dornice” să-și recupereze debitele par băncile și nu administrațiile financiare. Garanti Bank a făcut publice, de exemplu, nu mai puțin de 3 anunțuri prin care notifică executarea bunurilor datornicilor.

1. Apartament cu 3 camere în suprafața de 65,94 mp, pe Str. Vasile Conta. Prețul de pornire al imobilului a fost stabilit de specialiști la 34.312 euro. Data licitației: 29.04.2014. Licitație organizată de Garanti Bank.

2. Casă de vacanță P+1E+M și teren 1852 mp comună Hangu, sat Ruginești. Preț de pornire: 88.875 de euro. Data licitației 29.04.2014. Licitație organizată de Garanti Bank.

3. Apartament cu 2 camere 41,23 de mp Str. Mărăţei. Preț de pornire: 16.837 de euro. Data licitației 29.04.2014. Licitație organizată de Garanti Bank.

Majoritatea băncilor trec în contracte clauze prin care neachitarea de către împrumutat a obligaţiilor, fie că e vorba despre neachitarea unei rate sau de o altă obligaţie, de exemplu de a aduce o poliţă de asigurare pot declara scadent anticipat creditul. În acest caz, împrumutatul va datora toată suma la momentul respectiv. Executarea silită însăşi durează destul de puţin. Mai grav e că băncile pot executa silit nu doar persoanele care fac credite, ci şi pe garanţii lor. Ca sa îşi recupereze debitele, banca recurge de regulă la executorul judecătoresc, iar obligativitatea de a anunţa şi împrumutatul despre procedură nu este obligatorie. (I. HAGI-STAN)

Articolul precedentMai puține îmbolnăviri de varicelă față de anul trecut
Articolul următorCasa de Cultură Bicaz închiriză spațiu pentru campanii electorale