După un an marcat de scandaluri (arestări şi percheziţii), Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași îşi “spală păcatele” cu o deschidere grandioasă de an universitar, după cum o autocaracterizează într-un comunicat de presă.

Evenimentul va avea loc luni, 28 septembrie 2015, începând cu ora 17.00, în Piața Națiunii (esplanada UMF).

Cu focuri de artificii…

umf iasi 01“Deschidere grandioasă a anului universitar 2015-2016 la UMF Iași. Luni, 28 septembrie 2015, începând cu ora 17.00, în Piața Națiunii (esplanada UMF), va avea loc Ceremonia de Deschidere a anului universitar 2015 — 2016 a Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași. Festivitatea de deschidere, care va sublinia poziția universității de medicină ieșene de lider național în domeniul învățământului superior medical precum și expunerea internațională a acesteia, va include mesajele rectorului UMF, prof. dr. Dragoș Pieptu, și ale invitaților speciali precum și premierea studenților care s-au remarcat anul universitar trecut prin rezultate deosebite. Festivitatea de deschidere va fi urmată de concertul extraordinar în aer liber Sounds of Life, cu invitați speciali și compoziții muzicale celebre. Soprana Irina Iordăchescu și tenorul de origine mexicană Hector Lopez vor fi prezenți pe scenă într-un spectacol de excepție realizat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Sabin Păutza. Concertul prilejuit de lansarea anului universitar este realizat cu participarea Corului academic Gavriil Musicescu al Filarmonicii Moldova Iași, dirijor Doru Morariu”, se precizează în respectivul comunicat.

Devenită deja tradiție în calendarul evenimentelor de anvergură ale Iașului, ceremonia de deschidere a anului universitar 2015-2016 la Universitatea de Medicină și Farmacie se va încheia la ora 20.00 cu un foc de artificii. Ceremonia va fi transmisă online pe platforma de e-learning a UMF www.umfiasi.ro.

Biografie… cosmetică

umf iasi 02Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a fost fondată în 1879, fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din România. UMF Iași face parte din Grupul celor 12 Universități de Educație și Cercetare Avansată. Dintre cei 11.922 de studenți, masteranzi și doctoranzi ai săi (9.110 studenți, 297 masteranzi, 309 doctoranzi și 2.206 rezidenți), 2.814 provin din 69 de țări altele decât România, ceea ce face Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași cea mai cosmopolită instituție de învățământ superior din estul Europei.

Raportul de evaluare din 2013 al European University Association (EUA) – Instituțional Evaluation Programme (IEP) califică Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” drept lider regional și național în domeniului învățământului superior. (ZCH NEWS)

Articolul precedentHCM Roman – Unirea Slobozia 32 – 20 ALTE REZULTATE CLASAMENT
Articolul următorCu maşina în podeţ: un mort şi trei răniţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.