Concursul naţional de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste, „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit”, iniţiat de Biblioteca Judeţeană ”A.D. Xenopol” Arad, a ajuns în anul 2014, la a VIII-a ediţie. Startul concursului se dă, în fiecare an, de 15 ianuarie – ziua pe care o putem numi, ziua  Mihai Eminescu.

Demersul nostru a fost inspirat de corespondenţa dintre Poet şi Veronica Micle. Concursul „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit” este asociat şi sărbătorii dragostei la români, Dragobetele, din 24 februarie. „Scrie mesajul/ scrisoarea/ eseul/ declaraţia ta de dragoste şi expediază-le prin e-mail la: marketing@bibliotecaarad.ro sau pe adresa bibliotecii: Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuş, nr. 2-4, cod 310122 ori adu-le personal la Seviciul Marketing-Imagine al bibliotecii (cam. 22), până pe 28 februarie, la ora 12. Condiţii de participare: Competiţia nostră are trei secţiuni: adolescenţi, adulţi şi seniori.

Textul expediat de dvs. trebuie să conţină cel mult 5.200 de caractere, scris la 1 rând şi jumătate, în Times Roman, cu  caracter de 12 sau mai simplu, o pagină şi jumătate de text. Dacă doriţi, puteţi folosi un pseudonim literar, dar insistăm să ne trimiteţi o adresă (un număr de telefon) pentru a vă putea expedia premiul, dacă este cazul.

Se vor acorda câte 9 premii, câte 3  premii  pentru fiecare categorie de vârstă. Vom lua în considerare doar scrisorile originale şi vom descalifica orice tentativă de plagiat. La încheierea concursului, cele mai bune lucrări se vor publica în presa locală on-line. Toate scrisorile ediţiei 2014 vor fi expuse în holul instituţiei noastre. Luni, 31 martie,  la ora 13, va avea loc festivitatea de premiere a semnatarilor celor mai reuşite scrisori”. (Z.C.H.)

Articolul precedent„Orizonturi muzicale în pictură”
Articolul următorAnalizele medicale, repetate doar la nevoie