Viorel Hizo la ultimul meci pe banca Ceahlaului

Tehnicianul Viorel Hizo a anuțat la finalul meciului câștigat cu 1-0 de Ceahlăul, în fața echipei CSMS Iași, că se va retrage din fotbal. Chestionat pe marginea anunțului, ce i-a luat pe toți prin surprindere, “Dulăul” a spus că nimeni și nimic nu-l mai poate face să se răzgândească.

– Veți semna un angajament cu conducerea Ceahlăului pentru sezonul viitor?

– Am avut această discuție cu domnul Ștefan. Am convenit să vin să îl ajut. Am venit pentru dânsul, efectiv, pentru aceste 3 săptămâni, pentru aceste 3 etape.

– V-ar putea face ceva să vă răzgândiți?

– Nu. Mi-e suficient și mie.

– Vă retrageți total din antrenorat?

– Asta este decizia acum, după acest meci, o decizie care e luată împreună cu familia mea.

– Cum vedeți viitorul Ceahlăului?

– Îmi este foarte greu să comentez. Trebuie văzut ce obiective își propune. Dacă își propune un alt obiectiv, altul decât acela de a rămâne în prima divizie, atunci trebuie să facă câteva transferuri de jucători, pentru a crește valoric.

– Veți conduce echipa și în meciul cu Rapid?

– Da. E normal. Ca evoluție, am luat încă două cartonașe galbene. Dumitraș și Golubovic nu vor evolua. Avem câțiva jucători accidentați: Stana, Titone, Gheorghiu și Moreno.

– Câte meciuri ați adunat în prima ligă? 450?

– Vezi că mă confunzi cu Cârțu!

– Câte sunt, până la urmă? Ajungeți la 500?

– Peste 500 pentru că îmi tăiați mereu din carieră campionatul 1989-1990, un retur la Sibiu. Sunt 502 jocuri în prima divizie, dacă mai pun și vreo 112 cât am activat ca secund, trec de 600.

– Obiectivul realizat de Ceahlăul acum este o performanță?

– Eu chiar dacă mă bat pentru titlu sau o cupă europeană sau acum la retrogradare, pasiunea pentru fotbal și profesionalismul trebuie să fie același. Antrenamentele n-au scăzut, nici ca intensitate, nici ca valoare, față de echipele care au jucat cu mine în cupele europene. Poate că asta ne-a și ajutat.

– Valoarea acestui campionat, cum este față de anul trecut?

– Din păcate trebuie să recunosc că acest campionat a fost mult mai slab decât cel de anul trecut. Au venit din liga secundă echipe care n-au făcut față rigorilor primei ligi și au retrogradat. Au fost probleme cu insolvența, au rămas echipe fără licență, deci a fost un campionat bulversat. Nu că Steaua nu merita să câștige titlul! Vasluiul a schimbat 9 titulari din echipa de bază, față de campionatul trecut, lucru care s-a văzut. Dinamo, datorită problemelor pe care le-a avut, n-a putut să fie un partener de întrecere la nivelul la care a fost anul trecut, Rapid a intrat în insolvență, iar CFR Cluj a avut un an extrem de greu, fiind în grupele Champions League și este foarte greu atunci când vinzi jucători importanți, să faci față. Toate astea au facilitat distanțarea Stelei. Dar asta nu e problema Stelei. Steaua trebuie felicitată pentru campionat și parcursul în cupele europene!

Cristi SOROCEANU

FOTO Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentTT-ul, la Festivalul FĂRĂ BARIERE Satu Mare
Articolul următorCeahlăul – CSMS Iași 1-0 (0-0): Golubovic, eroul Ceahlăului