reclama autocenter

Bucuria de dupa golul marcat in minutul 84

Ceahlăul Piatra Neamț și-a asigurat matematic prezența în Liga I și în sezonul viitor, dupa ce a învins-o cu 1-0 pe CSMS Iași, în cadrul penultimei etape din Liga I la fotbal. La capătul unui meci de uzură, în care fazele de poartă au fost rare, Golubovic si-a demonstrat calitățile de golgeter, cu 11 goluri marcate în actuala editie de campionat și a înscris cu capul din mijlocul careului, golul izbăvitor pentru formația pietreană. Ironia sorții: Golubovic este atacantul care a fost propus pentru diminuarea salariului, de către diriguitorii Ceahlăului, la finalul acestui sezon. Viorel Hizo și-a anunțat retragerea din fotbal, după ce va sta pe banca Ceahlăului în ultima etapă, la Rapid București.

“Mulțumim Enache”

Meciul dintre Ceahlăul și CSMS Iași a început cu un gest frumos din partea galeriei nemțene, care a desfășurat un banner pe care scria: “Mulțumim Enache”. Fostul tehnician al echipei pietrene Costel Enache a privit meciul din tribună, alături de Mihai Ionescu, preferând emoțiile celor 1.500 de suporteri, micilor și cârnaților de la tribuna oficială. La nivelul gazonului, Hizo avea la îndemână și varianta egalului, pe când Sorin Cârțu nu putea lua în calcul decât victoria. Drept urmare, pietrenii au preferat spațiile largi, de pe contraatac, unor atacuri poziționale stereotipe. Faze de poartă numeroase n-aveau cum să fie, cei doi tehnicieni fiind renumiți pentru cerbicia cu care se bat pentru a nu lua gol. Puțină lume a înțeles rațiunea jocului gazdelor, așezarea mai mult decât precaută a tehnicianului Viorel Hizo, ce nu trebuia să scape printre degete chiar și un eventual 0-0, așa că, odată cu scurgerea timpului, au început să-i ceară demisia.

Meci tranșat după pauză

După pauză, s-a aflat de victoria Pandurilor, de la Chiajna, cu 1-0, iar “Dulăul” a început să mute primul, semn că nu a vrut să scape inițiativa. L- a scos pe Stana și l-a trimis în linia de mijloc pe Onciu, pentru ca apoi să pună presiune pe careul advers, cu al doilea vârf de careu, Lukanovic, ce l-a înlocuit pe Garcia. Ultima mutare l-a făcut șah-mat pe Cârțu, italianul Titone intrând motivat în linia de mijloc, în locul lui Bădescu, cel care a ridicat pulsul tribunelor, la acțiunile individuale. Titone a luptat pentru fiecare palmă de teren, recuperând mingi utile de la ieșeni. Hizo și-a mai pus fundașii laterali să centreze, pregătind, parcă, lovitura din final. A venit în minutul 84, după o acțiune de manual: centrare Barna, cap Golubovic, din mijlocul careului, de lângă Mihălăchioaie, iar Ceahlăul și-a semnat prelungirea pașaportului în Liga I cu încă un sezon.

Ce a urmat, a fost greu de descris. Jucătorii Ceahlăului l-au sufocat atât pe atacant, cât  și pe Daniel Barna, autorul centrării din minutul 84, iar fostul antrenor, Costel Enache s-a bucurat ca un copil în tribună. Demisia lui Hizo s-a pierdut în lumina nocturnei, locul scandării tribunei fiind luat de “Bravo, nea Vio!”

FORMAȚII:

Ceahlăul: Miron – Dumitraș, Ichim, Cazan, Barna – Monroy, Garcia (min. 69 – Lukanovic) – Stana (min. 46 – Onciu), Constantinescu, Bădescu (min. 80 – Titone) – Golubovic

CSMS Iași: Lungu – Mihălăchioae, Tincu, Crețu, Mitea – Semenenko, Milea – Mitic (min. 78 – Claudiu Tudor) – Onofraș, Țigănașu – Pătulea (min. 76 – Herghelegiu)

Au arbitrat bine: Ovidiu Hațegan (Arad) – Cristian Nica (Ploiești) și Aurel Onița (Constanța)

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedent“Dulăul” se retrage. Definitiv!
Articolul următorPremoniţia lui Barna

2 COMENTARII

  1. Felicitari!Hai Ceahlaul!Sper ca macar in ultimul meci cu Rapid sa jucam ce stim mai bine,dar va rugam sa nu luati multe goluri,suna urat la goluri primite 60 s-au peste.Daca obiectivul de anul viitor este tot salvarea de la retrogradare,macar aduceti ceva jucatori de calitate care sa alerge si cu mai multa viziune (stiinta)a jocului,nu putem sa tremuram in fiecare an pana in ultima etapa.

  2. Bine ca s-a terminat!
    Am mai ramas un an in liga 1, dar valoarea campionatului este in scadere si datorita problemelor financiare. Anul asta apararea a fost de cosmar, in atac am mai miscat ceva…din statisticile ce le am la indemana stam bine la goluri marcate cu capul, pe locul 2 si la recuperari pe locul 4…in rest CORIGENTI!
    Sa speram ca in sezonul viitor vom corecta pe cat posibil aceste deficiente si nu va trebui sa asteptam finalul de sezon cu emotii privind retrogradarea.

Comments are closed.