Începând cu 1 noiembrie, Poliția Locală Piatra Neamț va scoate în patrulare un autoturism nou-nouț. Acesta a fost achiziționat cu aprobarea Consiliului Local Piatra Neamț și are în total 9 locuri. Mașina, marca Opel, a costat 20.000 de euro și va fi folosită pentru a transporta cerșetorii la sediul instituției sau oamenii străzii la adăpostul de noapte din cartierul Speranța, în perioada sezonului rece.

„După 3 ani de zile, pentru că aveam nevoie acută de un astfel de autoturism, l-am achiziționat. Banii au fost alocați din bugetul Poliției Locale, cu aprobarea Consiliului Local Piatra Neamț. În plus, parcul nostru auto este învechit, este din 2006, iar norma de uzură și de casare sunt depășite de mult. Autoturismul va fi scos în patrulare ca și celelalte mijloace ale noastre și se va interveni cu el ori de câte ori va fi nevoie. Pentru a-l proteja s-au comandat huse și o protecție specială care să delimiteze locurile din față de cele din spate”, a declarat Eugen Pancu, director al Poliției Locale Piatra Neamț.

Autoturismul a fost ales în funcție de cel mai mic preț de pe piață, are motorizare pe motorină și o capacitate cilindrică de 1.600 cm cubi. „Am considerat că activitatea Poliției Locale poate fi mai eficientă prin achiziția acestei mașini care să permită inclusiv transportul la sediu a persoanelor care încalcă legea și va fi folosită și pentru transportul oamenilor străzii către centrul specializat din cartierul Speranța”, a spus Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentL4 Speranţa, Bradu şi Ozana, victorii confortabile * Declaraţii * Clasament
Articolul următorLIGA FLORILOR CSM Galaţi-CSM Roman 22-20 (10-12), a şaptea înfrângere!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.