0:00

DSV Neamț garantează: ”Nu avem niciun fel de pericol cu pesta porcină”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn timp ce județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova, țări unde au fost depistate mai multe focare de pestă porcină africană, sunt în stare de alertă, autoritățile din Neamț dau asigurări că nu există niciun pericol ca animalele să fie afectate de această boală.

”Noi nu avem niciun fel de pericol cu pesta porcină, însă așa cum se întâmplă în orice caz de îmbolnăvire sau suspiciune avem obligația de a anunța și de a informa, în această privință, atât crescătorii de animale, cât și pe cei care au ferme. Cât despre importul de carne de porc din Ucraina și Moldova, aceste țări au embargou în Uniunea Europeană, schimburile comerciale cu Ucraina sunt interzise”, a precizat Sorin Ulea, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț.

Pesta porcină africană este o boală care afectează porcii domestici și porcii sălbatici, mistreții, fiind produsă de un virus.

Potrivit reprezentanților DSVSA Neamț, proprietarii care au porci în gospodării sunt avertizați să anunțe de urgență autoritățile veterinare în cazul în care sesizează această boală la animalele din gospodărie. Până în prezent, în țară, nu a fost confirmat niciun caz de pestă porcină africană. (M.T.)

Articolul precedentACTUALIZARE Manifestarea „Zilele Toamnei” a fost ANULATĂ!
Articolul următorLIGA NAŢIONALĂ: Corona Braşov – CSM Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.