Astăzi, 8 aprilie, au ajuns la Piatra Neamț 2.400 de măști FFP2 pentru spitalul suport COVID 19. Măștile au fost trimise de Ministerul Sănătății, care a făcut trei achiziții consistente de echipament de protecție și dezinfectanți în ultima perioadă.

Această ultimă cantitate de măști care a fost repartizată la Piatra Neamț are destinație clară: „Au ajuns de la Ministerul Sănătății 2.400 de măști FFP2 care sunt repartizate Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Din acestea, 200 de măști sunt pentru UPU”, a declarat Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț. Conform deciziilor de la București, din data de 1 aprilie Spitalul Județean din Piatra Neamț este spital suport pentru internarea și tratarea pacienților infectați cu noul virus.

Nu este singura veste bună pentru cei care trebuie să facă față noului virus. „Sunt pe drum și urmează să ajungă 3.000 de tablete de plaquenil pentru tratamentul pacienților confirmați. Medicamentele vor fi distribuite Spitalului Județean și, din ce am discutat cu medicii, potrivit protocolului de tratament, aceste prime medicamente asigură tratamentul a 200 de pacienți. Până acum, la Piatra Neamț se utiliza tratament anti HIV pentru bolnavi, iar medicii specialiști mi-au spus că mai eficient este tratamentul cu hidroxiclorochină”, a mai precizat directorul DSP Neamț.

(C.I.)