DSP Neamț: Luni se distribuie tichete de masă pentru 10.800 nemțeni vaccinați complet, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuni, 13 decembrie, 10.800 de nemțeni vaccinați complet anti Covid vor primi tichetele de masă. O persoană are dreptul la 5 vouchere în valoare totală de 100 de lei.

Este a treia tranșă de tichete achiziționate de Direcția de Sănătate Publică Neamț, fondurile fiind asigurate de la Ministerul Sănătății. Cei care au schema completă de doze trebuie să se prezinte la centrul unde s-au vaccinat pentru a primi bonul. „Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă. Beneficiază de tichete persoanele care s-au imunizat cu schema completă – doză unică de vaccin Johnson&Johnson sau a 2-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca – după data de 3 septembrie 2021. Persoanele care s-au vaccinat cu doza de booster în această perioadă, adică a 3-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca sau doza a 2-a din schema începută cu vaccinul Johnson&Johnson, nu sunt eligibile să primească tichete”, a precizat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț, reamintind regulile stabilite de minister.

Până în prezent au fost distribuite tichete pentru 9.150 de persoane, în două etape. Numărul nemțenilor care beneficiază de vouchere ajunge la 19.950, mai puțin din jumătate din cei eligibili. Din data de 3 septembrie 2021 au fost vaccinate cu schemă completă de vaccinare 51.079 persoane.

Potrivit ultimelor reguli, aceste vouchere se pot ridica în termen de 6 luni de la data inoculării ultimei doze.

Ultima tranșă a fost distribuită în Neamț acum o lună.

Cristina IORDACHE

Articolul precedentBolt vine și în orașul tău, Piatra Neamț!
Articolul următor3 firme și 4 parteneri de afaceri trimiși în judecată de DNA