0:00

O echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț a început un control amănunțit la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Început în 21 martie și programat a se încheia în 15 aprilie, acest control vizează absolut tot ce ține de activitatea medicală – gestionare deșeuri periculoase, calitatea dezinfectanților, etc., inclusiv din perioada pandemiei de anul trecut – monitorizarea și evoluția infecțiilor intraspitalicești, raportarea datelor pe Covid cerută de Ministerul Sănătății și altele.

DSP Neamț în control de fond la Spitalul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcest prim control de după ridicarea stării de alertă și a restricțiilor este catalogat drept unul de rutină de managerul spitalului județean. Alexandru Filimon a declarat la astăzi, 22 martie, că DSP-ul n-ar trebui să găsească nereguli grave. Mai mult, managerul a precizat că de această dată eventualele amenzi n-ar trebui să fie date spitalului sau conducerii, ci șefilor medicali și administrativi. „Este un control general. Eu nu vreau să mă aștept la ceva rău, pentru că au fost înștiințați (șefii de secții – n.r.) de foarte multe ori că trebuie rezolvate anumite probleme. Am discutat cu dumnealor (cei care fac controlul- n.r.), e o mică schimbare față de celelalte controale – nu mai amendează managerul și spitalul, dar când găsesc o neregulă fac procesul verbal pe loc, în secția sau compartimentul respectiv”, a declarat Alexandru Filimon.

DSP Neamț în control de fond la Spitalul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDespre acest control, șeful DSP Neamț a precizat că a fost dispus de Ministerul Sănătății. „Tematica de control ne-a fost transmisă de Ministerul Sănătății, sunt vreo 20 de obiective de verificat. Astfel de controale se fac în toată țara, la spitalele de urgență, conform dispoziției ministerului”, a transmis Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

Verificările de acum vin după cele ale Curții de Conturi Neamț, care la acțiunea din luna februarie a urmărit modul de gestionare și cheltuire a banului public la spitalul județean.

Cristina Iordache

Articolul precedentMormintele soldaţilor ruşi din Moţca inscripţionate cu litera Z
Articolul următorAtenţie la gheaţă şi la pericolul de avalanşă pe Ceahlău!