0:00

Atenţie la gheaţă şi la pericolul de avalanşă pe Ceahlău!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSalvamontiştii nemţeni avertizează turiştii şi iubitorii sporturilor de iarnă asupra pericolelor care apar odată cu venirea căldurii şi formarea unui strat consistent de gheaţă. Temperaturile mai ridicate aduc cu ele şi un risc crescut de producere a avalanşelor pe munte.

„Temperaturile pozitive au început să-şi facă simţită prezenţa, cel puţin ziua, în zona montană. Diferenţele de la zi la noapte şi procesul de îngheţ dezgheţ va carateriza peisajul montan cel puţin încă o lună datorită stratului de zăpadă de peste 100 cm. Atât pe pârtiile de schi, dar mai ales pe potecile turistice, va apărea un strat din ce în ce mai gros de gheaţă. În ce priveşte pasionaţii sporturilor de alunercare, trebuie acordată o atenţie sporită canturilor şi reglării corespunzătoare a sistemelor securit. În zona înaltă temperaturile menţin straturile de zăpadă într-o zonă relativ sigură, dar, odată cu creşterea temperaturilor spre sfârşitul săptămânii, nivelul de risc în producerea avalanşelor va creşte considerabil“, precizează Salvamont Neamţ.

La finele săptămânii trecute câţiva turişti au simţit pe pielea lor care sunt riscurile care apar odată cu stratul de gheaţă, doi dintre ei au suferit fracturi la picioare, iar alţi câţiva traumatisme mai uşoare.

Angela Croitoru

Articolul precedentDSP Neamț în control de fond la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorFOTO. Piatra Neamţ. Şofer rănit după ce mașina pe care o conducea a lovit o betonieră
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.