După 3 săptămâni de carantină, locuitorii din comuna Bîra scapă de restricții. Decizia a fost luată astăzi, 2 aprilie, de Direcția de Sănătate Publică Neamț. „Măsura carantinării, atât de controversată, s-a dovedit eficientă și comuna Bîra iese de sub interdicția circulației persoanelor care locuiesc în această localitate”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț. Carantina a fost instituită în data de 12 martie, iar ulterior rata de infectare a ajuns și la 11,5 cazuri la mia de locuitori.

2apr adresa cnsct analiza Bira

În schimb, începând de mâine, 3 aprilie, ora 8, sunt în vigoare alte restricții în comuna Bîra, unde rata este de 2 la mie. Timp de două săptămâni, barurile și alte spații publice primesc clienți doar până la 30% din capacitate. Măsura este valabilă și în alte 15 localități, între care și municipiul Piatra-Neamț, conform hotărârii de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț.

Tot de mâine, se închid, pentru două săptămâni, barurile și restaurantele din comunele Pângărați, Cordun, Ghindăoani și Sagna:

2apr restrictii HCJSU nr. 35_2021

C.I.

Articolul precedentGateriști amendați cu peste 22.000 lei, de ziua păcălelilor
Articolul următorCOD GALBEN Ninsori şi viscol în zona de munte a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava