Vineri, 12 august, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, însoțit de o parte din angajații Direcției Tehnice a CJ, a efectuat o inspecție la unele lucrări care se execută cu finanțare de la bugetul județean.

Prima oprire s-a făcut la drumul care face legătura între Bâra și Oțeleni, finalizat în proporție de 80%. În maximum două săptămâni, au apreciat angajații Direcției Tehnice din CJ, se vor amenaja șanțurile și podețele și lucrarea poate fi recepționată. S-a modernizat o porțiune de 800 de metri din drum, lucrare ce a costat aproximativ 12 miliarde de lei vechi, și a rămas o porțiune de 400 de metri de modernizat. Președintele CJ și-a exprimat speranța că se vor aloca fonduri la o viitoare rectificare bugetară și pentru acea porțiune.

S-a inspectat și DJ 207A, unde lucrările au început în 2008 și, în prezent, încă se lucrează pe o porțiune de 2,6 kilometri, la amenajarea șanțurilor laterale.

„Am hotărât să facem deplasări în teren pe toate lucrările pe care Consiliul Județean le are și le finanțează pe drumurile județene și îmi doresc ca până în iarnă să reușim să finalizăm tot ce am alocat ca și fonduri și ce ne-am propus să facem ca și investiții în drumurile județene”, a declarat președintele CJ.

Primarul comunei Bâra, Dănuţ Petraru, s-a declarat mulțumit de sprijinul CJ, dar a adăugat:  „Mai avem multe de făcut, cum ar fi extinderea rețelelor de apă și canalizare,  dar, având și un Grup de Acțiune Locală, împreună cu colegii primari din zonă, am accesat și fonduri europene. Ne dorim să nu mai fie diferențe între sat și oraș, dacă e s-o spunem pe-aia dreaptă.”

Inspecția a continuat în comuna Boghicea, la lucrările de  modernizare a unui  drum comunal, lucrare începută în 2015, cu termen de finalizare februarie 2017. În zonă era o mobilizare impresionantă de muncitori, care lucrau într-un ritm susținut. Probabil susținut și de „vizita de lucru”. Primarul comunei, Mihai Cazamir, a declarat: „Investiția este pentru 8 km de drumuri comunale și sătești și este în valoare de 2 milioane de euro, bani de la Guvernul României.”  Domnul Ionel Arsene nu a scăpat ocazia să completeze: „De la guvernul Ponta, dacă e să fim corecți. Toți banii pe care se lucrează acum în județul Neamț , trebuie să fim corecți și să o spunem, au fost alocați de guvernul Ponta.”

Săptămâna viitoare sunt toate șansele ca directorul de la „Drumuri Naționale” să vină în județ și să dea drumul lucrărilor și pe porțiunile de drumuri naționale. (Dan AILINCĂI)

Articolul precedentFOTOGRAFII LIDL: Aromă și savoare din Irlanda și Marea Britanie
Articolul următorPrimăria Bacău caută şoferi * Angajări la Şcoala Populară de Arte Botoşani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.