Stimata redactie, dle Redactor Sef

ambulanta 08Urmare a aparitiei articolului“ SERVICIUL DE AMBULANTA NEAMT ARE CONTURILE BLOCATE “ informam publicul cititor de faptul ca in urma unor sentintei judecatoresti executorii, institutia noastra a fost obligata la plata diferentelor salariale ale dlui ing. Ioan Ciprian Cucos, (etichetă la articol).

In conformitate cu prevederile art.21 din OUG 103/2013 si art.34 din OUG 83/2014 plata drepturilor salariale din sentintele judecatoresti se esaloneaza pe o perioada de 5 ani. In acelasi acte normative, respectiv alin.2 din art.21 al OUG 103/2013 si alin.3 din OUG 83/2014 , executarile silite se suspenda de drept pe aceasta perioada. Institutia noastra desi a achitat in proportie de 75% din sentinte, la insistentele dlui Ioan Ciprian Cucos, executorul judecatoresc Postelnicu Spiridon a trecut la blocarea nelegala a conturilor institutiei noastre.

Aceasta situatie a aparut ca urmare a aplicarii Dispozitiei privind revocarea din functie a fostului Manager General si a intregului Comitet Director.

Revocarea intregului Comitet Director al SAJ Neamt a intervenit ca urmare a constatarii unor abateri grave savarsite de vechiul Comitet Director, membrii acestuia fiind cercetati penal de catre DNA – Serviciul Teritorial Bacau, pentru abuz in serviciu, cu prejudicii cauzate institutiei noastre de sute de mii lei (RON).

Sesizarea DNA s-a efectuat prin comunicarea Raportului de Control efectuat de catre Corpul de Control al Ministerului Sanatatii.

Fata de executarea silita pornita impotriva institutiei noastre, au fost formulate contestatii la executare si cerere de suspendare de drept a executarii silite, cu formularea unei plangeri penale impotriva executorului judecatoresc caruia desi i s-a solicitat suspendarea de drept a executarii silite a dispus in mod abuziv blocarea conturilor.

Asiguram totodata salariatii, beneficiarii si pacientii ca blocarea conturilor institutiei noastre, pana la judecarea cererii de suspendare, nu afecteaza platile ce urmeaza a fi efectuate atat catre salariati cat si catre beneficiari si nu afecteaza desfasurarea activitatii de asistenta medicala de urgenta.

Ne surprinde faptul ca ziarul dumneavoastra, cu renume in zona Piatra Neamt, nu respecta prevederile Codului deontologic al ziaristului, publicand stiri neverificate si neprezentand pozitia partilor implicate in litigiu, asa cum este legal, moral si deontologic. (…).

 

Modalitatea practicata de fosta conducere a SAJ Neamt, nefiind agreata de actuala conducere, care are la baza principiul de prezentare in presa a unor fapte adevarate si nu masluite functie de interesele unor persoane afectate de revocari legale!

Cu stima si respect, va asiguram ca suntem deschisi pentru orice clarificare, si cu speranta ca cel putin in ceasul al doisprezecelea veti respecta principiile din Codul Deontologic al profesiei de ziarist!

Dr.DORICE ALBU – MANAGER GENERAL INTERIMAR al S.A.J. NEAMT

Nota redacției: Înțelegem dorința de comunicare a doamnei manager și îi mulțumim pentru confirmarea știrii. Deci conturile Serviciului de ambulanță Neamț sunt blocate, așa cum a scris publicația noastră. La fel de corect este numele celui care  a cerut blocarea conturilor și motivul pentru care pentru care s-a cerut acest lucru. Aceasta a fost știrea difuzată și, conform comunicatului semnat de doamna manager, ea este corectă. Care este problema atunci?

 

Articolul precedentPatru copii răniţi în accidente rutiere
Articolul următorDunărea Brăila a câştigat Cupa Roman Vodă Muşat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Ca de obicei, informații false furnizate de managerul interimar în presa locală.
    Executarea silită de acum este urmarea celei de-a doua acțiuni câștigate în instanță de ing. Ciprian Cucos (repus pe funcție în sept. 2014 si destituit după o săptămână, printr-un abuz similar, de același manager interimar).
    Ing. Ciprian Cucos a câștigat și prima acțiune, a executat silit și atunci Ambulanța Neamț (informația nu a apărut în presa)
    a se vedea dosarele 5968/103/2013 si 3653/103/2014 – info disponibile pe http://portal.just.ro

Comments are closed.