chitic-stefanMulte postări pe facebook au curs după tentativa PSD de a prelua funcţia de primar la Piatra Neamţ, tentativă soldată cu pierderea funcţiei de viceprimar, în favoarea PNL. Înfrângerea sau victoria, depinde cine o pomeneşte, a căpătat inclusiv un substrat de lovitură politică pregătită în culise şi ghidonată de diverse personaje. Un nume vehiculat, care nu putea lipsi dintr-un scenariu politic ca la carte, a fost al fostului primar de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, iar cel care l-a adus în discuţie, mai mult sau mai puţin făţiş, a fost primarul în exerciţiu, Dragoş Chitic.

Întrebat fiind dacă suspectează vreo implicare a lui Ştefan în ceea ce i s-a întâmplat joia trecută, Chitic a spus: „Am avut o postare pe facebook vineri şi acolo am spus – poate este cea mai interesantă frază din toată postarea -, am spus că nu sunt convins că această manevră nu a avut girul unei persoane care credeam că mă susţine. Nu sunt sigur, nu am un răspuns clar dacă a girat asta. Pot să vă spun că m-am întâlnit cu dl. Gheorghe Ştefan pe 23 aprilie, de ziua lui, când, cu un grup, am mers la domiciliul său şi i-am urat la mulţi ani şi am băut un şpriţ. Mă rog, eu beau doar apă plată. Discuţiile purtate au fost la nivel de grup, nu am avut o discuţie privată cu dumnealui. Şi a fost singura întâlnire cu dl. Ştefan de când a fost arestat”.

Evident, întrebarea care a urmat firesc a fost dacă ştie de vreun independent, pe care el se baza, că ar fi fost invitat la domiciliul din Aleea Uranus ca să fie instruit de Gheorghe Ştefan. La asta, Dragoş Chitic a avut un răspuns politically correct, adică evaziv: „Nu am informaţii despre ce persoane îl vizitează pe dl. Ştefan la domiciliu, dar, aşa cum am mai spus, bănuiesc că doi consilieri din grupul independenţilor au votat împotriva mea. Aş vrea că cred că poate a fost doar o rătăcire de moment”. El, personal, a adăugat Chitic, nu a mai primit nicio invitaţie zilele acestea pe Uranus.