pietricica turism

facebook_1430660115896Postura de număr 2 în Primăria Piatra Neamţ pare să fie la fel de ingrată cu cea de număr 2 la Consiliul Judeţean. După ce anul trecut şi cu unul înainte, CJ Neamţ şi-a făcut o reputaţie din modul cum a schimba vicepreşedinţii pe bandă rulantă, ajungând, într-un final, la vreo opt „vici” în 12 luni neconsecutive, Primăria Piatra Neamţ calcă pe urme, cu reale şanse de a detrona recordul de la judeţ. La Piatra Neamţ au fost cinci viceprimari din 2012 încoace (Dragoş Chitic, Monica Anton, Adrian Grigoraş, Aurelia Simionică, Vasile Popescu), în diverse cuplete şi duete. După noua majoritate, stabilită în şedinţa CL de pe 30 aprilie, Constantin Teodorescu a fost desemnat să fie al şaselea viceprimar de Piatra. A doua zi, pe 1 mai muncitoresc, penelistul a anunţat că e onorat, dar nu vrea să fie viceprimar de Piatra Neamţ. După anunţul său, liderii PNL-ului municipal au ieşit, şi ei, precizând că scurtul mandat al lui Teodorescu a fost o variantă luată în calcul de la bun început şi că „aşa trebuia să fie”. Pe 3 mai, preşedintele liberalilor pietreni, deputatul Radu Surugiu, şi primarul Dragoş Chitic au mai ieşit o dată, public, ca să lămurească lucrurile.

„Dl Teodorescu este alături de echipă, este liderul echipei de consilieri locali PNL. Gestul lui a fost o reacţie la jocul politic care nu-şi avea rostul în acest moment. Dl. Teodorescu este şi va fi alături de noi în echipă, dar, aşa cum îi stă bine unui liberal adevărat, are o carieră profesională frumoasă şi a ales să urmeze acest drum”, a spus Radu Surugiu.

A fost o posibilitate luată în calcul când am făcut această nominalizare. Constantin Teodorescu este o persoană pe care o apreciez şi alături de care mi-ar fi plăcut să lucrez în primărie. Îi respect însă decizia”, a întărit şi Dr
agoş Chitic.

În acelaşi asentiment, ambii au precizat că viitorul viceprimar al municipiului va fi tot liberal, dar numele acestuia va fi decis de Biroul Politic judeţean al PNL Neamţ, atunci când Mugur Cozmanciuc, liderul filialei, va decide convocarea forului intern. Până atunci, „orice speculaţie privind numele persoanei care va fi desemnată de PNL pentru funcţia de viceprimar este doar atât: speculaţie”.

(D.O.)