dragos chitic si pnlPrimarul desemnat al municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Neamț, că pietrenilor contribuabili li se pregătesc numai lucruri bune în privința taxelor și impozitelor locale pe care le vor achita în 2016.

Conducerea primăriei, susținută de consilierii PNL, vine cu propunerea ca taxele și impozitele locale să nu se majoreze în 2016. Consider că trebuie să asigurăm o politică fiscală locală prietenească și cred că asta ar trebui să fie gândirea generală, pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice și juridice”, a declarat Dragoș Chitic, adăugând că, suplimentar față de păstrarea dărilor locale la nivel nemajorat, municipalitatea dorește acordarea unor reduceri ”acolo unde este mai multă nevoie”. Primarul a oferit și exemple – scădere de la 1,5% la 1,3% în cazul clădirilor nerezidențiale ale persoanelor juridice și de la 1,5% la 1,2% în cazul clădirilor rezidențiale -, dar fără să menționeze alte condiții pe care ar trebui să le îndeplinească persoanele juridice ca să se bucure de reducere. A precizat totuși că proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor locale la Piatra Neamț pentru 2016 se află publicat pe site-ul primăriei și este supus dezbaterii publice timp de 30 de zile, legal, după care va intra în dezbaterea și votul consilierilor locali. Nu s-a precizat, de asemenea, dacă nemajorarea echivalează cu rămânerea dărilor la același nivel ca anul acesta sau taxele și impozitele vor fi, totuși, actualizate cu rata inflației, așa cum prevede legea. Dragoș Chitic a subliniat că detalii despre proiectul aflat în dezbatere vor fi oferite într-o conferință de presă săptămâna viitoare, la primărie.

Consider că asta trebuie să facă o administrație liberală: să ofere un climat fiscal sănătos pentru încurajarea dezvoltării”, a mai spus primarul Dragoș Chitic.

Dana OSTAHIE

Articolul precedentPNL Neamț: Prin rectificarea bugetară, PSD încearcă să vicieze rezultatele alegerilor locale de anul viitor
Articolul următorComunicat de presă: Atacurile nefondate ale PNL sunt rezultatul unei demagogii politice ieftine
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.