0:00

Dr. Spânoiu , ”sabotată” de firma de curierat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un candidat surpriză pentru şefia Casei de Sănătate Neamţ a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Un stomatolog, acum plecat peste hotare, este singurul admis pentru participarea la examenul programat să aibă loc în ianuarie 2013. Medicul dentist Tudor Eugen Truţă, din Târgu Neamţ, s-a înscris la concurs direct din Franţa, dosarul său fiind admis fără probleme. Surprizele însă nu se încheie aici. Acesta este singurul candidat admis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru participarea la examenul de ocupare a postului de preşedinte-director general la CAS Neamţ.

Dr. Magda Spânoiu – actualmente interimar la şefia CAS Neamţ- nu figurează nici măcar ca şi candidat respins pentru că, din punctul de vedere al reprezentanţilor CNAS, dosarul de încriere nu a fost depus în termenul stabilit. „Termenul limită de depunere a dosarelor a fost data de 18 decembrie 2012, iar dosarul doamnei doctor Magda Spânoiu a fost înregistrat la noi pe data de 19 decembrie 2012, deci nici nu a mai fost supus selecţiei de dosare”, ne-a declarat Cătălina Liţu, director Resurse Umane la CNAS.

 Dr. Spânoiu nu înţelege, însă, de ce dosarul dumneaei a fost înregistrat la CNAS pe 19 decembrie atât timp cât are confirmare de primire de la Casa Naţională de pe data de 18 decembrie: „Sunt pur şi simplu consternată de faptul că dosarul pe care l-am trimis prin curierat nu a fost luat în considerare. Eu am confirmarea de primire a coletului cu dosarul datată 18 decembrie 2012, şi chiar stăteam fără griji, aşteptând să înceapă examenul. M-am pomenit, însă, că sunt exclusă din concurs. Lucrând şi eu într-o instituţie publică, pot înţelege că dosarul a ajuns mai greu de la un compartiment la altul şi poate că port şi eu o vină, aceea că nu am dus dosarul personal, mai devreme. În orice caz, sunt hotărâtă să fac contestaţie, în termenul legal”.

Termenul de contestaţie expiră astăzi, la ora 14,30, iar cel de soluţionare este de o zi.

Am revenit la CNAS cu întrebarea „cum a fost posibil ca pe 18 dr. Spânoiu să primească o confirmare de primire a dosarului pentru înscrierea la concurs, dar în registratură să apară data de 19, şi am fost rugaţi să revenim, până la ora 17, cu un telefon pentru a primi răspuns. Până la sfârşitul programului Cătălina Liţu a fost, însă, foarte ocupată, iar subalternii săi n-au găsit răspunsul.

Atuurile doctorului Truţă

Despre singurul candidat admis la concursul pentru şefia CAS Neamţ am aflat, de la tatăl său, tot medic stomatolog, că este asociat la un cabinet medical în Franţa şi că ştie ”destul de multe” despre sistemul de sănătate din România, de la prietenii din ţară. „Fiul meu are doar 37 de ani, dar asta nu înseamnă că este prea tânăr pentru o funcţie aşa mare. Este doctorand, are destule cunoştinţe medicale şi de management, şi s-a întâlnit de multe ori cu domnul Ponta. Părerea mea este că, dacă ţara asta ar fi condusă numai de oameni care au acum în jur de 40 de ani, am duce-o mult mai bine”, a spus dr. Dinu Truţă, tatăl candidatului la şefia CAS Neamţ. Este important să menţionăm că dr. Dinu Truţă a fost un consilier PDL de frunte în Primăria Târgu Neamţ, provenit din PLD.

Articolul precedentCriticul literar Cristian Livescu, la 67 de ani
Articolul următor“Nu știu dacă poezia mă scrie pe mine, sau eu scriu poezie”

2 COMENTARII

  1. ROMANIA TE IUBESC!!! mai poti comenta ceva? clientela politica isi pune oamenii!!! NU SE MAI POATE!!! SCLAVI IN PROPRIA TARA

Comentariile sunt închise.