Dr. Radu Maxim, pus sub control judiciar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* instanţa i-a interzis să mai profeseze ca medic legist
* flagrantul a fost organizat în ultima lui zi de serviciu, înainte de pensionare

Tribunalul Bucureşti a decis că medicul legist Radu Ioan Maxim, şeful laboratorului de profil din Roman, poate fi cercetat în stare de libertate pentru cele 8 infracţiuni de luare de mită şi 5 infracţiuni de fals intelectual, de care este acuzat. Medicul a fost lăsat să plece acasă, sub control judiciar, ceea ce presupune că trebuie să fie la dispoziţia anchetatorilor şi să respecte toate obligaţiile impuse de instanţă. Inclusiv aceea de a nu mai profesa, lucru care oricum urma să se întâmple pentru că vineri, 16 mai, când s-a organizat flagrantul a fost ultima zi de serviciu a medicului, înainte de pensionare. Decizia instanţei de a-l lăsa liber pe dr. Maxim s-a bazat pe lipsa pericolului social – de vreme ce nu mai poate profesa, medicul nu mai are cum să influenţeze vreo anchetă penală, prin eliberarea unor certificate medico-legale nereale. Pe de altă parte, dr. Radu Maxim este foarte aproape de vârsta de 70 de ani şi beneficiază de clemenţa oferită prin lege persoanelor care au depăşit 60 de ani.

Vineri, dr. Maxim a picat în capcana pregătită de un investigator sub acoperire, care i-a oferit 300 de lei, pentru a-i elibera un certificat medico-legal care să ateste că a suferit leziuni mai grave decât în realitate, în urma unui accident rutier. “Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit faptul că inculpatul, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în schimbul unor sume de bani, la solicitarea beneficiarilor, a atestat, în mod nereal, în certificatele medico-legale eliberate un număr de zile de îngrijiri medicale mai mic/mai mare decât cele necesare/efectuate în fapt, în vederea atenuării sau agravării situaţiei juridice a beneficiarului/ agresorului”, se arată în comunicatul Parchetul General.

Contrar aşteptărilor, anchetatorii care au percheziţionat locuinţa medicului nu au găsit sume mari de bani, dar suspiciunea că dr. Maxim a făcut comerţ cu certificate de mai multe ori de-a lungul carierei sale va plana mereu asupra lui. Şi o va purta, ca pe-o “parafă” până la sfârşit.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentJoi, la Sinagoga Piatra Neamţ, simpozion „70 de ani de la deportarea evreilor din Ardelul de Nord”
Articolul următorIonuţ Afloarei, pompierul-campion

1 COMENTARIU

  1. Este regretabil !
    Nu cred ca sa putut intimpla una ca asta.
    Il cunosc de multi ani pe dl. Maxim Radu , imi pare nespus de rau !
    Cred caci degradarea morala in Romania a luat-o rau de tot la vale !
    Pacat ca marile jafuri nationale , evaziune si fraude de dimensiuni incredibile , nu se ocupa cei de la DNA , isi petrec timpul doar cu probleme marunte , care nicicum nu pot fi comparate cu celalalte fapte deosebit de grave ramase nepedepsite si cu o clauza „TABU”

Comments are closed.