În luna martie, prin dispoziția nr. 164 a președintelui Consiliului Județean Neamț, pe atunci Emilia Arcan, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost demis din funcție. Motivele, așa cum am arătat în mai multe articole, nu aveau nicio legătură cu realitățile din spital.

Dr. Ioan Lazăr a atacat în instanță respectiva decizie și astăzi, 27 septembrie, a fost pronunțată sentința civilă nr. 1128/C, prin care, în primul rând, este anulată dispoziția CJ Neamț. Ceea ce înseamnă că dr. Lazăr are liber din partea instanței să-și reocupe funcția. În plus, aceeași primă instanță a decis să oblige Consiliul Județean Neamț să-i achite doctorului 10.000 de lei daune morale, plus diferența salarială de la medic la manager, începând cu data revocării din funcție (16.03.2016) și până la 28.08.2016, data încheierii contractului de management. Decizia anunțată astăzi este una reparatorie, dar, în afară de banii pe care îi poate obține fostul manager, nu-i folosește în privința funcției pe care a pierdut-o. El nu mai poate reveni la conducerea Spitalului Județean Neamț, pentru că, între timp, i-a expirat contractul de management.

Sentința este executorie, cu drept de apel în zece zile de la comunicare. (D.O.)

5 COMENTARII

  1. Ce a decis instanta de judecata reliefeaza indirect ca demnitarul sau seful unei institutii nu poate sa dea afara pe nimeni dupa bunul plac ori dupa interesele politice si nu poate face ce vrea.

  2. Reformulez : si acum ,hai sa vedem cine plateste…, executantii sau sforarii, ca doar nu vom plati noi mai “dragilor mei pietreni” ?!

  3. Si la Ambulanta Neamț s-a aplicat aceeași tactica cu demiteri politice si numiri de persoane apropiate prefectului. Sunt puși pe funcții înalte ca sa apere interesele de partid.
    Din nou, cine plătește ?

Comments are closed.