O mărturie foarte importantă în anchetele deschise în cazul dispariției Geaninei Sechel o reprezintă declarația dr. Eliza Margină care era medic șef de gardă în ziua fatală pentru tânăra mamă: ”Nu am știut de acest caz. Cazurile deosebite sunt prezentate de colegul celălalt, medicului șef de gardă. Eu nu am fost solicitată, nu am fost înștiințată. La ora 18 și ceva, nu m-am uitat la ceas, am coborât la sala de nașteri. Și mă-ntâlnesc cu dr. Rugină, care a spus că o așteaptă pe dr. Chetreanu. Că (n.red. – pacienta) este cu tahicardie, a făcut tratament și a făcut un puls de 200. Zic: «Măi, dar cum n-a venit până la ora asta?!» Și zice «O aștept să vină». Pe la 7 și un sfert (n.red. – 19,15), vine asistenta de sector la lehuze și-o-ntreb «A venit doctorița Chetreanu?» El doar mi-a relatat, mi-a spus că așteaptă doctorița, nu m-a solicitat. Pacienta era cunoscută cu boala ei cardiacă și cu tratament, de medicul curant, de dr. Rugină. În fine, cer de la asistenta care a venit după ora 19 foaia pacientei, îl solicit pe doctorul Rugină, îi pun foaia în brațe: «Acum te duci la doctorița Chetreanu!» Și de-aici…

A venit și mi-a spus că a transferat-o, ca să-i dea tratament și să fie în supraveghere, pe cardiologie, după care, în jur de ora 22, mă sună că-i pe ATI, că s-a degradat lehuza. În minutul următor, am fost jos! Era resuscitată, de dr. Gurău.

Pe secția OG nu este propanolol. Dar, când avem nevoie de medicație, încercăm să găsim la cardiologie sau la dermato, nu avem tratament specific pentru toate specialitățile. Vorbim cu medicul respectiv, îl solicităm, îl rugăm, trimitem infirmiera… Dar eu nu știu dacă a venit cardiologul, efectiv, sau dacă dr. Rugină s-a dus la cardiolog când a venit cu foaia”.

Mai multe detalii privind luările de poziții ale unor medici puteți citi aici.