dorice albu 2014 2Nici contestația n-a ajutat-o pe dr. Dorice Albu să obțină sutimile care au despărțit-o de șansa de a merge mai departe în concursul pentru manager cu contract. În urma recorectării testului grilă, pe care dr. Dorice Albu l-a rezolvat la proba din 22 ianuarie, comisia de contestații a menținut nota inițială, 6,40, și Ministerul Sănătății a publicat luni, 29 ianuarie, rezultatele finale. Actualul manager interimar al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Neamț a fost unul dintre puținii candidați care a depus contestație dintre cei care au picat testul grilă. Demersul a fost, practic, unul mai mult de imagine. Pe fond, corectarea grilelor s-a făcut în așa fel încât orice diferență de punctaj între notele acordate de fiecare membru al comisiei de concurs, la fiecare grilă, să ajungă spre reverificare direct la comisia de contestații dacă diferența era mai mare de 1,5 puncte. Toate acestea sunt prevăzute în regulamentul concursului, publicat sub forma Ordinului ministrului Sănătății nr. 611/2017 care stabilește regulile de organizare și desfășurare a acestui concurs pentru funcția de conducere de la toate serviciile de ambulanță din țară.

La articolul 21 se spune că “(1) După expirarea timpului, lucrările candidaţilor se preiau de secretariatul comisiei de concurs, sub semnătură, şi se repartizează pentru a fi evaluate de membrii comisiei de concurs. (2) Fiecare test-grilă este evaluat independent de către fiecare membru al comisiei de concurs şi se apreciază separat, conform grilei de corectare aprobate de preşedintele comisiei de concurs. Punctajul maxim este de 10 puncte, corespunzător notei 10. (3) În situaţia în care există diferenţe mai mari de 1,5 puncte între punctajele acordate, preşedintele comisiei de concurs repartizează lucrarea comisiei de soluţionare a contestaţiilor, care o reverifică şi stabileşte punctajul definitiv”.

În condițiile în care diferența remarcabilă de un punct și jumătate ar fi existat de la prima corectură, cu siguranță ar fi fost remarcată, iar lucrarea grilă a doamnei doctor Dorice Albu ar fi obținut minim nota 7, notă ce garanta trecerea la următoarea probă. Așa încât se poate spune că prin contestație dr. Dorice Albu n-a făcut decât să dea de lucru membrilor comisiei de contestații, comisie ce are ca membri nume titrate ale lumii medicale de urgență din țară și președinte pe prof. univ. dr. Dana Galieta Mincă, prorector pentru strategie instituţională, evaluare academică şi calitate al Universității de Medicină și Familie „Carol Davila” București, șef Disciplină Sănătate Publică și Management al UMF „Carol Davila” București, printre altele expert evaluator în cadrul Autorității Naționale pentru Cercetarea Științifică Cercetare de Excelentă (CEEX), expert evaluator ARACIS, președinte al Comisie de sănătate publică a Colegiului Medicilor din România, reprezentant al UMF „Carol Davila” la ASPHER.

Prin urmare, până la noi ordine (de concurs sau pentru ocuparea provizorie a funcției de conducere), dr. Dorice Albu rămâne managerul interimar al SAJ Neamț, cel mai longeviv provizorat, deși iată că nu întotdeauna practica este esențială. (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Un şofer începător a omorât o fată la Ardeluţa
Articolul următorFOTO CSM Roman, înfrângere cu CSM Bucureşti! Cristina Neagu, atracţia evenimentului!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.