exercitiu 1Peste 120 de cadre din Ministerul Afacerilor Interne, ofiţeri, subofiţeri, instructori militari, dar şi medici şi asistenţi, vor participa la un exerciţiu, organizat de Jandarmeria Neamţ , în ziua de 4 august, începând de la ora 12, tema fiind,,Intervenţia în sprijinul unui transport special atacat, pe Barajul Bicaz al lacului Izvorul Muntelui”.

„Alături de jandarmii nemţeni vor fi prezenţi şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava”, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, luptători de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române, personal din cadrul Inspectoratul General de Aviaţie şi instructori montani din Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia”, a precizat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„Exerciţiul este înscris în centralizatorul cu activităţile de pregătire în domeniul ordinii publice şi situaţiilor de urgenţă organizate de structurile MAI în anul 2015 şi are drept scop antrenarea personalului pentru executarea întrunită a operaţiunilor de intervenţie şi identificarea celor mai bune practici pentru creşterea gradului de performanţă a misiunilor”.

exercitiu 2Dincolo de exerciţiul în sine, care se anunţă spectaculos, ceea ce-i interesează pe oamenii care au treburi pe Valea Muntelui este faptul că în zilele de 3 şi 4 august, între orele 12 şi 13, circulaţia pe DN 15, în zona Barajului Bicaz va fi întreruptă.

„În acest sens, recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe semnificaţiile indicatoarelor de presemnalizare amplasate pe tronsonul de drum blocat, precum şi indicaţiile echipajelor de poliţie rutieră”, se arată în comunicatul IJJ Neamţ. „De asemenea, turiştii care se vor afla temporar în zonă, sunt rugaţi să respecte indicaţiile patrulelor de jandarmi, în ceea ce priveşte accesul pietonal pe Barajul Bicaz”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentFemeie jefuită într-un cabinet notarial
Articolul următorVASLUI: 48.000 ha afectate de secetă! Pagube însemnate la grâu, proumb şi floarea soarelui!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.