Serviciul Salvamont Neamț a început degajarea zecilor de arbori doborâți pe poteci, motiv pentru care au închis traseele Durău – Duruitoarea – Cabana Dochia și Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Ocolasul Mic- Cabana Dochia, care este cel mai afectat.

Lucrările de degajare a potecilor au în primul rând scopul de a asigura o evacuare terestră a victimelor accidentelor montane și bineînteles de a facilita accesul turistic în siguranță”, a precizat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”Cabana Dochia este închisă în vederea prevenirii infestării cu virusul COVID 19 și de aceea, chiar dacă sfatul nostru este ca turiștii să stea acasa, pentru a preveni situațiile neplăcute sau chiar declanșarea unor acțiuni de salvare/evacuare turiștii ar trebui să plece devreme în excursiile planificate, să aibă la ei alimente și apă, să abordeze numai rutele dus – întors proporționale cu conditia lor fizică, să aibă lanterne și să se echipeze corespunzător”.

Începând de sâmbătă, prognoza meteo indică o răcire accentuată a vremii, cu temperaturi negative și ninsoar, schimbări valabile pentru toată săptămâna viitoare. Este un motiv în plus pentru ca iubitorii de drumeții montane să-și amâne excursiile. Oricum, indiferent de condiții și chiar dacă la Dochia sunt închise spațiile de cazare, bazele Salvamont lucrează în program normal.

C.M.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.