0:00

Primăria Piatra-Neamţ urmează să încheie contracte de asociere cu Delgaz Grid SA pentru extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice pe două străzi din oraş: Veteranilor şi Prelungirea Pepinierei. Prima  leagă străzile Pietricica şi Lutăriei, undeva în apropiere de Cimitirul Dărmăneşti, a doua este o străduţă situată între fosta Casă de copii „Elena Doamna” şi Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi”. Dacă pe strada Veteranilor nu a existat curent până acum, pe Prelungirea Pepinierei investiţia vizează doar înlocuirea instalaţiei existente cu una nouă.

Două străzi din Piatra-Neamţ vor fi electrificate în 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Extinderea alimentării cu energie electrică a locuinţelor de pe strada Veteranilor s-a realizat în urma solicitărilor depuse de locuitorii din zona respectiva la Delgaz Grid. Primăria are calitate de cofinanţator în acest contract. Zona respectivă s-a extins ca număr de case, prin construcţii noi şi atunci Delgaz ne-a făcut adresa în care ne-au transmis valorile necesare pentru cofinanţarea lucrărilor de execuţie şi proiectare”, a precizat Gabi Muraru, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Valoarea orientativă a cofinanţării din bugetul local ce va fi prevăzută în contracte pentru strada Veteranilor este de aproximativ 69.262 de lei, iar pentru lucrările de pe Prelungirea Pepinierei – 14.354 lei, fără TVA, potrivit documentelor anexate proiectului de hotărâre, ce se va discuta în şedinţa  de mâine, 27 octombrie. Lucrările urmează să fie realizate până la finele anului 2023. Din acest motiv, semnarea contractului de cofinanţare trebuie să aibă loc până la sfârşitul acestui an. (Angela Croitoru)

Articolul precedentȘtire actualizată. Un minor a fost rănit într-un accident în care au fost implicate trei mașini
Articolul următorFOTO. Microbuz răsturnat, trafic blocat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.