pietricica turism

Două cadre didactice Neamț au primit notă maximă la proba scrisă a Examenului Național de Definitivare în Învățământ, sesiunea 2017. Acestea sunt Anișoara Escu, în vârstă de 31 ani, profesoară de chimie industrială la Colegiul Tehnic “Petru Poni” din Roman și Eliza Sandu, în vârstă de 25 de ani, care predă limba și literatura română la Liceul Tehnologic “Vasile Sav” din Roman.

Profesoara Anișoara Escu face de trei ani naveta Iași-Roman. “E greu, dar m-am obișnuit, deja este al treilea an de când predau la Petru Poni. Pregătirea pentru acest examen am început-o din luna ianuarie. Subiectele mi s-au părut ușoare, dar nu mă așteptam să iau notă maximă. Știam că am scris bine, dar nu credeam că o să primesc chiar nota 10. M-am mai înscris o dată la Examenul de Definitivare, dar m-am retras”.

Înscrisă pentru prima oară la Definitivat, Eliza Sandu spune că subiectele i s-au potrivit mănușă. “M-am pregătit serios și iată că a venit și răsplata. Mă așteptam să primesc o notă între 9 și 10, dar chiar la 10 nu m-am gândit. De doi ani sunt în învăţământ. Anul trecut am predat limba engleză, iar anul acesta predau limba şi literatura română”.

La polul opus s-au aflat profesorii Felicia Mihai (nota 2,05, Grădinița “Cristos Rege”), Adina Druțu (nota 2,85, CSEI Târgu Neamț) și George Ciocoiu ( nota 3,1, Școala Ruginoasa).

Spre deosebire de ediția trecută, rezultatele sunt mai slabe.

“Județul Neamț înregistrează în acest an un procent de promovabilitate de 56%, inferior celui de anul trecut, care a fost de peste 65%. Este un procent care mă nemulțumește”, a spus prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.  (Ana MOISE)