Două nunți din week end-ul trecut au avut parte de invitați surpriză și de un ”dar” de la polițiștii Secției Rurale Târgu Neamț. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea celor două petreceri, în timpul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui local public din localitatea Vânători-Neamț se desfășoară un eveniment privat (nuntă), unde nu sunt respectate prevederii Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Polițiștii au găsit 60 de persoane în localul respectiv, au aplicat două amenzi, în valoare de 8.000 de lei și au dispus încheierea petrecerii.

Pe 21 februarie, polițiștii de la aceeași secție rurală s-au autosesizat cu privire la desfășurarea altei nunți la un local din Pipirig, unde erau 80 de persoane, care nu respectau măsurile de pandemie. Și această nuntă a fost întreruptă, iar ”darul” a constat în două amenzi, în valoare de 10.000 de lei.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă  organizarea  de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane,  restaurante, baruri,  săli de evenimente etc.)”, a mai precizat agentul Dimitrie Mocanu. Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 150 de polițiști, polițiști locali și jandarmi, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 36  societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 56 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 1.200 de persoane. Echipele de control au depistat 144 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 32.100 de lei”.

C.M.

Articolul precedentCele 3 „L”-uri pe care o dietă echilibrată trebuie să le conțină! Tu cât de sănătos mănânci?
Articolul următorÎncă 10 nemțeni pozitivi la coronavirus. Secția ATI Piatra-Neamț și-a atins din nou capacitatea maximă

1 COMENTARIU

  1. Se mai și căsătoresc oamenii și în pandemie ce sa faci un pic de petrecere nu strica așa în familie dar covidul sta la panda și aplică amendă.

Comments are closed.