O dietă echilibrată reprezintă baza unui stil de viață sănătos, furnizându-i organismului tău nutrienții de care acesta are nevoie pentru a funcționa în mod optim. Dacă nu acorzi o atenție deosebită regimului tău zilnic, vei deveni mult mai sensibil față de factorii externi dăunători precum radicalii liber sau virusurile. De asemenea, fără o dietă bogată în vitamine și minerale nu vei putea face față tuturor activităților pe care le desfășori în viața de zi cu zi. Prin urmare, este esențial să ai grijă de corpul și de organismul tău pentru a putea duce o viață lipsită de griji, iar cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este alimentația.

Iată care sunt trei „L” pe care trebuie să îi incluzi neapărat în regimul tău zilnic! 

  • Legumele

Legumele reprezintă una dintre cele mai importante surse de nutrienți esențiali precum potasiul, fierul, fibra, acidul folic sau vitaminele A și C. Dacă nu incluzi destule astfel de alimente în regimul tău, vei fi lipsit de energie și expus la diferite probleme de sănătate care se pot agrava odată cu trecerea timpului, precum anemia sau diverse afecțiuni ale sistemului digestiv.

Pentru a evita acest lucru, este important să consumi legume bogate în fier și vitamina C, precum spanacul, broccoli sau varza. Morcovii și cartofii dulci trebuie, de asemenea, să fie consumați în mod regulat, reprezentând o sursă importantă de proteină, potasiu și vitaminele A și C. De altfel, morcovul conține o cantitate ridicată și de beta-caroten, substanță antioxidantă care poate preveni afecțiuni grave precum cancerul. 

  • Leguminoasele

Fiind extrem de bogate în nutrienți precum vitamina B, proteină, fibră și antioxidanți, leguminoasele sunt considerate de nutriționiști un „super-aliment” cu beneficii uriașe asupra sănătății organismului. De asemenea, acestea pot reprezenta un substituent excelent pentru carne în cazul în care urmezi o dietă vegetariană.

O dietă bogată în leguminoase precum mazărea sau diferite tipuri de fasole poate reduce presiunea arterială și nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel riscul diabetului. De asemenea, acestea conțin numeroși antioxidanți care luptă împotriva toxinelor și radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea și distrugerea celulară.  

  • Lactatele

Produsele lactate se numără printre cele mai bune surse de calciu, magneziu, fosfor și vitaminele D și B12, nutrienți necesari sănătății sistemului osos. Dacă ai un regim sărac în lactate precum laptele, brânza, smântâna sau iaurtul, riști să suferi de un deficit nutrițional, punându-ți astfel în pericol atât imunitatea, cât și funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos. Astfel, pentru a preveni diverse afecțiuni aferente lipsei acestor nutrienți (precum osteoporoza), este necesar să incluzi în regimul tău consumul regulat de astfel de alimente. Compania Laktotrio îți oferă o gamă completă de produse lactate 100% naturale, extrem de bogate în vitamine și minerale și cu un conținut redus de grăsimi.

O dietă echilibrată și bogată în nutrienți este absolut necesară pentru sănătatea și starea de bine a organismului tău. Pentru a te asigura că îi oferi corpului tău toate vitaminele de care are nevoie pentru a se menține sănătos, include neapărat în regimul tău zilnic cei trei „L” esențiali funcționării optime!

Sursă foto: Shutterstock.com. 

Articolul precedentNeamț: Ofertă de joburi și pentru șomerii cu studii superioare
Articolul următorDouă nunți întrerupte de polițiști, amenzi de 18.000 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.