pietricica turism

Locatarii a două scări de bloc de pe strada Victor Hugo din Roman s-au ”bucurat” de aer curat sâmbătă, 9 septembrie, după ce un fumător a incendiat deșeurile menajere adunate în spațiul dintre construcții. Pompierii s-au dus la locul intervenției cu o autospecială și au lichidat focul, care a mistuit toată grămada de gunoaie.

Duminică, 10 septembrie, au luat foc gunoaiele de la capătul străzii Dragoș Vodă, din Piatra Neamț, unde multă lume de mare bun simț aruncă tot felul de lucruri netrebuincioase. Au ras vreo 200 de kilograme de hârtie și carton, iar pompierii au stabilit că a fost un incendiu izbucnit din cauza “focului deschis în spaţii deschise”.

Tot duminică a luat foc o casă din Grințieșul Mare. “Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 9 pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un voluntar din cadrul campaniei de voluntariat Salvator din Pasiune la ISU Neamţ. Au ars circa100 mp acoperiş construit din plăci de azbociment şi astereală din lemn și magazia din lemn lipită de casă. Echipajul de paramedici SMURD a acordat primul ajutor proprietarei locuinţei, de 56 de ani, care a suferit un atac de panică, nefiind transportată la spital”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Militarii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum, care nu era izolat față de materialele combustibile din structura podului. (C.M.)