0:00

O familie din Piatra Neamț și una din Săvinești au ajuns, azi noapte, la spital, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. Prima solicitare la ambulanță a fost cu câteva minute înainte de ora 23:00, de la Piatra Neamț.

„O pacientă în vârstă de 57 de ani, o pacientă de 13 ani și un pacient de 36 de ani, intoxicați cu ciuperci, ce au fost preluați de echipaje cu asistenți medicali și predați la UPU de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, potrivit asistentei șefe Luminița Rozoschi, de la Serviciul de Ambulanță Neamț.

Două familii intoxicate cu ciuperci culese din pădure, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO oră mai târziu, un bărbat de 52 de ani și un tânăr de 18 ani au fost luați cu ambulanța de la locuință, din Săvinești și duși la spital, cu grețuri și vărsături provocate tot de ciuperci. „Toți cei cinci pacienți au primit îngrijiri medicale și tratament în UPU și au fost externați”, a precizat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al SJU Neamţ.

Se recomandă ca, la fierberea ciupercilor culese din pădure, să se pună o ceapă tăiată în jumătate, dacă ceapa se înnegrește, înseamnă că ciupercile sunt otrăvitoare. Este o metodă populară care oferă indicii celor care nu sunt siguri dacă ciupercile sunt sau nu bune de mâncat. (C.I.)

Articolul precedentTitularizare 2018: Patru candidați cu note de 10 și alți 75 cu note sub 5
Articolul următorCanalizarea închide circulaţia pe breteaua Izvoare-General Dăscălescu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.